Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Pon Wrz 24, 2018 6:58 am

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: PROBLEM ZE ŚWIECĄ...
PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 2:36 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Pią Lip 30, 2010 2:18 pm
Posty: 23
Pojazd: romet router (skuter)
Witam wszystkich.
Mam problem z odpaleniem mojego skuterka. Wiem że jest to wina iskry której niestety nie ma... Wymieniłem świecę oraz fajkę do świecy iskra się pokazała i skuter raz odpalał a raz nie... A teraz niestety nie ma iskry w świecy ani w fajce oraz całym kablu do fajki :( nie wiem co z tym zrobić... Może moduł jest do wymiany ?
A z drugiej strony nie chce go dawać do mechanika bo wiadomo ile oni biorą za taką robotę...
Czekam na odpowiedź. POZDRAWIAM. :)
ps. nie wiedziałem jak opisać ten problem, ale myślę że mnie zrozumiecie ;)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: PROBLEM ZE ŚWIECĄ...
PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 9:50 pm 
Offline
II stopień wtajemniczenia
II stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Cze 24, 2010 9:59 am
Posty: 90
Miejscowość: Lubaczów
Pojazd: ***
Nie ten dział...

_________________
Yeaa Blue petrol Yeaaa
Yeaa 78 octane Yeaaa

Już wkrótce Ogar 200


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: PROBLEM ZE ŚWIECĄ...
PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 10:22 pm 
Offline
IV stopień wtajemniczenia
IV stopień wtajemniczenia

Rejestracja: Czw Lip 27, 2006 8:20 pm
Posty: 284
Miejscowość: Wojków
Pojazd: - Simson S51 60/4
- Komar
- QUAD SAM WSK 125
To czy nie ten dział czy ten to powinien mówić moderator i ewentualnie przenieść temat, a nie Ty sobie posty nabijasz.

To najprawdopodobniej będzie wina modułu, który odpowiada za iskrę, spróbuj pożyczyć od kogoś moduł i zobaczyć czy działa... Albo rozbierz ten moduł i może po prostu to jakaś błahostka, coś nie łączy lub coś w tym stylu, jeśli mówisz, że raz była iskra a raz nie, skoro wymieniłeś fajkę i przewód WN, to musisz jechać dalej i szukać przyczyny ;).


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: PROBLEM ZE ŚWIECĄ...
PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 10:58 pm 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Lip 17, 2007 7:38 pm
Posty: 2231
Miejscowość: Oświecim-Gorzów
Pojazd: :
- VW Bora
- Husqvarna 125 SM
Damianbulla napisał(a):
Nie ten dział...

Miło że dbasz o forum, ale niestety nie Ty o tym zadecydujesz.

ufosi napisał(a):
To czy nie ten dział czy ten to powinien mówić moderator i ewentualnie przenieść temat, a nie Ty sobie posty nabijasz.


Co do działu, myślę że może to być zarówno tutaj jak i w dziale problemy techniczne.

Co do problemu rób tak jak mówi kolega :P

_________________
https://www.bikepics.com/members/bebak/
saalutuj


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: PROBLEM ZE ŚWIECĄ...
PostWysłany: Wto Sie 10, 2010 11:42 am 
Offline
Loża Szyderców
Loża Szyderców
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Gru 22, 2008 4:26 pm
Posty: 707
Miejscowość: WM 6668A
Pojazd: Peugeot 406 Coupe
PININFARINA 3.0 V6 '99

Chart 210 70cm3 NOWY
Chart 210 50cm3 NOWY
Wierchowina 019 50cm3



Było:


Honda Accord CC7 2.0i ES '94
Fakt faktem, problem dotyczy skutera więc i do tego działu temat ląduje saalutuj

_________________
Peugeot 406 Coupe 3 liter V6 Power taak

http://www.youtube.com/watch?v=_TGoAGAy ... re=related


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Brak nowych postów jawa 20---problem świateł

heavy

4

4317

Śro Mar 14, 2012 3:17 pm

heavy Zobacz ostatni post

Brak nowych postów [Skuter] Problem z xenonem

Przemo140

6

3468

Czw Kwi 02, 2009 2:42 pm

przetw Zobacz ostatni post

Brak nowych postów [Honda 125] Problem z iskra.

Sluzer

0

1680

Nie Kwi 19, 2009 12:14 pm

Sluzer Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Problem z ładowanie w skuterze

dragus1208

1

4637

Śro Sie 25, 2010 3:12 pm

spider15 Zobacz ostatni post

Brak nowych postów [Romet 777] nie odpala problem z iskrą.

lolus54

2

2745

Wto Lis 25, 2008 6:22 pm

Łuki Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO
[ Time : 0.068s | 20 Queries | GZIP : Off ]