Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Śro Sie 20, 2014 7:30 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: jak ustawić poziom paliwa w komarze gaźnika w simsonie s51??
PostWysłany: Sob Sie 23, 2008 9:15 pm 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Lut 14, 2008 11:59 pm
Posty: 175
Miejscowość: Wąsosz
jak stawić poziom paliwa w 16N3-4 oryginał,i tak żeby było dobrze palił na kopa itd pomóżcie ..............

_________________
Simson S70 Comfort 12V '90!
Temat o nim i Foto BP i na PJ: http://motokirc.pl/wasze-sprzety-f31/moj-simson-s51-12-volt-hs1-90r-zapraszam-t16889.html




WARA! OD DDR'a i ZMD!!!


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: jak ustawić poziom paliwa w komarze gaźnika w simsonie s51??
PostWysłany: Sob Sie 23, 2008 9:46 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Sty 25, 2007 10:56 am
Posty: 986
Miejscowość: Papieskie okolice
Pojazd: buty
tu masz wszystko rozrysowane.
Image


tak btw to ze ustalisz poziom paliwa to nie ma nic wspolnego z paleniem na kopa.

_________________
Pelas napisał(a):
ale to też możesz diagnoscie coś postawić i będzie dobrze. kumpel roxem którym gosciu w niemczech wygrywał zawodu na 1,4mili był na przeglądzie i diagnoste prawie w pion postawiło jak z rolek zjeżdzał xd oczywiscie pieczątka została wbita

ojapier


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: jak ustawić poziom paliwa w komarze gaźnika w simsonie s51??
PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 2:35 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Kwi 26, 2006 6:31 pm
Posty: 4554
Miejscowość: Czarnków
Pojazd: Peugeot XP6 '03, Simson sr50ddr.
romek_s51 napisał(a):
tak btw to ze ustalisz poziom paliwa to nie ma nic wspolnego z paleniem na kopa.



Czyli twierdzisz że jak masz gaźnik rozregulowany to odpalisz od kopa? Poziom paliwa jest ważny, ważna jest również przerwa na platynkach jak i świeca...

_________________
Motocykliści dzielą się na 2 grupy:

1. Tych co już zaliczyli glebę.
2. Tych co się do tego nie przyznają.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: jak ustawić poziom paliwa w komarze gaźnika w simsonie s51??
PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 5:01 pm 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Lut 14, 2008 11:59 pm
Posty: 175
Miejscowość: Wąsosz
ja mam simka elektronika więc nie mogę zmniejszyć lub zwiększyć przerwy,romek_s51 ten rysunek jest do gaźnika 16N1-11 a ja mam 16N3-4 jest różnica????

_________________
Simson S70 Comfort 12V '90!
Temat o nim i Foto BP i na PJ: http://motokirc.pl/wasze-sprzety-f31/moj-simson-s51-12-volt-hs1-90r-zapraszam-t16889.html




WARA! OD DDR'a i ZMD!!!


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: jak ustawić poziom paliwa w komarze gaźnika w simsonie s51??
PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 5:05 pm 
Offline
Loża Szyderców
Loża Szyderców
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Sie 04, 2006 10:40 pm
Posty: 2669
Miejscowość: Jaworzno
Pojazd: Ogar 200
Audi A3 8L 1.9 TDI ASV '00
Nie ma, poziom jest ten sam.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: jak ustawić poziom paliwa w komarze gaźnika w simsonie s51??
PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 5:12 pm 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Lut 14, 2008 11:59 pm
Posty: 175
Miejscowość: Wąsosz
jak idę rano do garażu to Simsona muszę zapalić na ssaniu 2 kopnięcia i pali i muszę 10sekund trzymać bo zgaśnie jak pojeżdżę 10min to gaszę go odstawiam do garażu na 15 min i później przychodzę to muszę dalej raz lub dwa razy kopnąć na ssaniu i pali ale już nie trzymam ale powinien palić na kopa co morze być???? wiem że to gaźnik bo dużo paliwa nie dostaje i zacząłem kombinować z pływakiem bo koleś mówił że mam za mały stan mieszanki w komorze i podniosłem pływak na max bo już dotyka gaźnika ale idę go opuścić na stan oryginalny ale dam go o 1mm wyżej, co zrobić dalej??? gaźnik jest prawie nowy oryginalny od kniazw.....

_________________
Simson S70 Comfort 12V '90!
Temat o nim i Foto BP i na PJ: http://motokirc.pl/wasze-sprzety-f31/moj-simson-s51-12-volt-hs1-90r-zapraszam-t16889.html




WARA! OD DDR'a i ZMD!!!


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: jak ustawić poziom paliwa w komarze gaźnika w simsonie s51??
PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 5:17 pm 
Offline
Loża Szyderców
Loża Szyderców
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Sie 04, 2006 10:40 pm
Posty: 2669
Miejscowość: Jaworzno
Pojazd: Ogar 200
Audi A3 8L 1.9 TDI ASV '00
Marcin92 napisał(a):
morze

Morze jest długie i szerokie :)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: jak ustawić poziom paliwa w komarze gaźnika w simsonie s51??
PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 8:41 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Kwi 26, 2006 6:31 pm
Posty: 4554
Miejscowość: Czarnków
Pojazd: Peugeot XP6 '03, Simson sr50ddr.
A jak pali na 2 kopy to nie jest źle... Zawsze musi sobie przepompować paliwo...

_________________
Motocykliści dzielą się na 2 grupy:

1. Tych co już zaliczyli glebę.
2. Tych co się do tego nie przyznają.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: jak ustawić poziom paliwa w komarze gaźnika w simsonie s51??
PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 8:57 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Sty 25, 2007 10:56 am
Posty: 986
Miejscowość: Papieskie okolice
Pojazd: buty
=XawiD= napisał(a):
romek_s51 napisał(a):
tak btw to ze ustalisz poziom paliwa to nie ma nic wspolnego z paleniem na kopa.



Czyli twierdzisz że jak masz gaźnik rozregulowany to odpalisz od kopa? Poziom paliwa jest ważny, ważna jest również przerwa na platynkach jak i świeca...



a moim zdaniem jak mu kiepsko pali to nie jest to wina poziomu paliwa ;) jakby bylo za malo to by sie dlawil na calym gazie, jak za duzo to by go mulilo i nie chcialby sie zbierac.

_________________
Pelas napisał(a):
ale to też możesz diagnoscie coś postawić i będzie dobrze. kumpel roxem którym gosciu w niemczech wygrywał zawodu na 1,4mili był na przeglądzie i diagnoste prawie w pion postawiło jak z rolek zjeżdzał xd oczywiscie pieczątka została wbita

ojapier


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: jak ustawić poziom paliwa w komarze gaźnika w simsonie s51??
PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 9:42 am 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Lut 14, 2008 11:59 pm
Posty: 175
Miejscowość: Wąsosz
romek_s51
to co marze być że nie pali na kopa????????

---- Połączono -----

a morze przez to że zapłon elektronik,elektroniki tak maja???

_________________
Simson S70 Comfort 12V '90!
Temat o nim i Foto BP i na PJ: http://motokirc.pl/wasze-sprzety-f31/moj-simson-s51-12-volt-hs1-90r-zapraszam-t16889.html




WARA! OD DDR'a i ZMD!!!


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: jak ustawić poziom paliwa w komarze gaźnika w simsonie s51??
PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 10:29 am 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Sty 25, 2007 10:56 am
Posty: 986
Miejscowość: Papieskie okolice
Pojazd: buty
źle ustawiony zapłon

_________________
Pelas napisał(a):
ale to też możesz diagnoscie coś postawić i będzie dobrze. kumpel roxem którym gosciu w niemczech wygrywał zawodu na 1,4mili był na przeglądzie i diagnoste prawie w pion postawiło jak z rolek zjeżdzał xd oczywiscie pieczątka została wbita

ojapier


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Brak nowych postów Poziom paliwa w simsonie

mackus

1

466

Śro Lip 25, 2007 9:53 am

=XawiD= Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Poziom paliwa w Gazniku

Jelon

2

412

Sob Sty 26, 2008 12:52 pm

Jacek-J129 Zobacz ostatni post

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów. Jak zamontować filterek paliwa w simsonie Sr50?

konsii3

1

182

Nie Wrz 16, 2007 8:47 pm

Jacek-J129 Zobacz ostatni post

Brak nowych postów 4 KM w komarze opis

hubert723

2

270

Pią Sie 31, 2007 6:19 pm

Wojterr Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Licznik od roweru, jak ustawić żeby pokazywał dobrą prędkość

vorbis

12

1410

Wto Cze 26, 2007 9:37 pm

Ogarzysta Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO