Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Nie Lip 15, 2018 8:37 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Yamaha Neos] Nie jeździ na module od 4T
PostWysłany: Sob Paź 17, 2009 7:44 pm 
Offline

Rejestracja: Sob Paź 17, 2009 7:24 pm
Posty: 2
Pojazd: skuter Yamaha Neo's
A wiec witam wszystkich mam problem taki ze mam skuter chinol 4t wszystko było pięknie :) aż nie zaczął się sypać silnik wiec wymieniłem go na 2t od yamahy Neo's trochę przeróbek i było prawie idealnie ;( i tu jest problem mam moduł zapłonowy od 4t bo silnik wsadziłem do mojego chinola i odpala wszystko ładnie i pięknie Iskra jest dobra tylko ze jak chce dodać gazu przerywa i nie chce ruszyć z miejsca :(
i zaczyna moduł się robi ciepły ;[ oczywiście nie znam się na elektryce i chciał bym moduł dać od peugeota bo w tamtym skuterze z tym silnikiem od yamahy taki był i było dobrze i chciał bym się dowiedzieć jak podłączyć moduł 2t do instalacji od 4t ? <sciana> jest chociaż taka możliwość ? :> foto moduły który chce dać http://www.sklep.motorek.pl/galerie/m/modul-zaplonowy-motorowe_210.jpg był bym bardzo wdzięczny za schemacik jak to zrobić

Zła nazwa tematu - warn. MC


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: [Yamaha Neos] Nie jeździ na module od 4T
PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 10:58 am 
Offline

Rejestracja: Sob Paź 17, 2009 7:24 pm
Posty: 2
Pojazd: skuter Yamaha Neo's
nie mogę dać całej instalacji od neosa bo mi wtyczki nie chcą pasować do 4t i chce właśnie jak podłączyć moduł od 2t do instalacji 4t i potrzebuje jakiegoś schematu :)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: [Yamaha Neos] Nie jeździ na module od 4T
PostWysłany: Śro Paź 28, 2009 3:12 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Lip 08, 2008 3:22 pm
Posty: 1235
Miejscowość: Łowin
Pojazd: Romet chart 210
Golf IV 1.9 tdi AHF
a wtyczek zmienic nie mzoesz samych zey pasowaly ?

_________________
Cytuj:
23:04 apollan
bierz mnie jeszcze ogierze

lokurva


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [Yamaha Neos] Nie jeździ na module od 4T
PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 10:13 pm 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Lip 17, 2007 7:38 pm
Posty: 2231
Miejscowość: Oświecim-Gorzów
Pojazd: :
- VW Bora
- Husqvarna 125 SM
Kup normalny moduł do 2T a nie od 4T, przecież tam działa to całkiem inaczej :]
A sorry chyba nie doczytałem, będziesz musiał pokombinować z instalcją :P

A co do wtyczek, to możesz ją całkiem upier.... i pozakładać konektory :) Takie aby pasowały mniej więcej na wejścia w gniezdzie, tyko trzeba wiedzieć który kabel gdzie. Najlepiej bierz schemat w ręke i przerób :)

_________________
https://www.bikepics.com/members/bebak/
saalutuj


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Brak nowych postów [Yamaha Jog RR] brak prądu z akumulatora

krzyhoo

0

3911

Śro Cze 09, 2010 9:30 pm

krzyhoo Zobacz ostatni post

Brak nowych postów [Yamaha Aerox] Brak ładowania przy włączonym xenonie

arek0019

1

4161

Nie Maj 02, 2010 5:35 pm

Pelas Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO
[ Time : 0.060s | 22 Queries | GZIP : Off ]