Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Wto Sty 23, 2018 3:08 am

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Romet 787] Problem z alarmem i odpalaniem z pilota.
PostWysłany: Czw Maj 13, 2010 12:35 pm 
Offline

Rejestracja: Czw Maj 13, 2010 12:24 pm
Posty: 1
Pojazd: Romet "Vifon" 787
Suzuki GS 500
Witam, w moim vifonie Romet 787 4T przestał działać alarm i odpalanie z pilota. Świeci się dioda na pilocie ale skuter nie reaguje. Dla pewności kupiłem nową baterie do pilota, ale w dalszym ciągu bez zmian.

Czy ktoś wie w czym może tkwić problem?

Pozdrawiam.





Edit:
Z racji tego że miałem dziś wolne popołudnie, więc rozebrałem cały przód i co się okazało spalony bezpiecznik. Po założeniu nowego znów się spalił szukając przyczyny znalazłem przetartą otulinę na przewodach. Zaizolowałem przewody, założyłem nowy bezpiecznik... Teraz już działa bez problemu.

Chciałem jeszcze zaznaczyć, że to pierwsza awaria od nowości czyli od 2007r. Na liczniku prawie 7,8tys. km. I tu zasada: "jak dbasz, tak masz". Serwisuję go sam, olej wymieniany regularnie General Motors 5W40, to samo filtry zawsze nowe, nie płukane. Chinol też potrafi być niezawodny tylko trzeba o niego dbać.

Pozdrawiam wszystkich zakochanych w jednośladach. <spoko>


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Brak nowych postów [Romet 777] nie odpala problem z iskrą.

lolus54

2

2569

Wto Lis 25, 2008 6:22 pm

Łuki Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Romet 727-problem z demontażem alarmu

fifunia1

1

3196

Sob Maj 26, 2012 7:45 pm

Pelas Zobacz ostatni post

Brak nowych postów PROBLEM ZE ŚWIECĄ...

bartess199

4

4020

Wto Sie 10, 2010 11:42 am

Szczygieł Zobacz ostatni post

Brak nowych postów jawa 20---problem świateł

heavy

4

3566

Śro Mar 14, 2012 3:17 pm

heavy Zobacz ostatni post

Brak nowych postów [Skuter] Problem z xenonem

Przemo140

6

3230

Czw Kwi 02, 2009 2:42 pm

przetw Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO
[ Time : 0.064s | 20 Queries | GZIP : Off ]