Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Nie Paź 21, 2018 3:56 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 130 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Nie Mar 22, 2009 10:33 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob Cze 09, 2007 8:08 pm
Posty: 1259
Miejscowość: Wrocław
Pojazd: Motorynka m2
OOOO A4





Rezoholik :]
Prawdopodobnie można każdy obrotek dopasować do czego się chce, trzeba tylko odpowiednie kondensatory pozmieniać. Co do podłączenia to w każdym moto jest tak samo, chyba ze napęd mechaniczny to linką, ale mi też filozofia :|

_________________
"Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla i tak się uradował tą doskonałością, że siódmego dnia stworzył do niego Audi" TDI 18:9–6

A Ty gdzie położyłeś swój samochód?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Pon Paź 19, 2009 5:53 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia

Rejestracja: Śro Lip 11, 2007 9:27 pm
Posty: 1914
Miejscowość: Oświęcim
Pojazd: Renault Laguna 2 1.8 16V 04'
Suzuki Bandit 400 90'
Suzuki GSX-R 1000 K1
Obrotek - Fiat 125p z wymienionym kondensatorem
Motorek - Romet Chart

Wszystko pięknie ładnie ale dlaczego jak jest 6k rpm i dam jeszcze gazu to zaczyna głupieć i potrafi się wrócić aż do 0, ale jak tylko puszcze gaz to w sekundę wraca na 6000rpm z groszem i powoli opada?


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Pon Paź 19, 2009 7:17 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob Lut 18, 2006 8:37 pm
Posty: 1128
Miejscowość: Strzebiń
Pojazd: Ogar 200
Komar 2350
Spróbuj sygnał puścić przewodem ekranowanym, a ekran daj na mase.

_________________
200 powodów do dumy ;]

http://polskajazda.pl/Motocykle/Romet/Ogar-200/17087


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Pon Paź 19, 2009 8:10 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia

Rejestracja: Śro Lip 11, 2007 9:27 pm
Posty: 1914
Miejscowość: Oświęcim
Pojazd: Renault Laguna 2 1.8 16V 04'
Suzuki Bandit 400 90'
Suzuki GSX-R 1000 K1
Hmm ja nie jestem jakiś super w temacie elektryki/elektroniki więc nie za bardzo wiem o co Ci chodzi ;/


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Wto Paź 20, 2009 3:34 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob Lut 18, 2006 8:37 pm
Posty: 1128
Miejscowość: Strzebiń
Pojazd: Ogar 200
Komar 2350
Przewód taki jest pokryty dodatkową warstwą drutu\foli która zabezpiecza przed szkodliwym działaniem różnych pól czyli tak jak by kabel w kablu :P tu masz przykład http://www.cb-radio.info.pl/img/produkt ... _h1000.jpg . Przewód taki stosuje się do podłączenia różnego rodzaju urządzeń audio\wideo własnie w celu niwelowania różnych szmerów,zakłóceń wydobywających się z np. głośnika. Środkiem przewodu puśc sygnał a ekran daj na masę. Jednak nie gwarantuje ze zadziała być może przyczyna leży gdzie indziej.

_________________
200 powodów do dumy ;]

http://polskajazda.pl/Motocykle/Romet/Ogar-200/17087


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Wto Paź 20, 2009 5:06 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia

Rejestracja: Śro Lip 11, 2007 9:27 pm
Posty: 1914
Miejscowość: Oświęcim
Pojazd: Renault Laguna 2 1.8 16V 04'
Suzuki Bandit 400 90'
Suzuki GSX-R 1000 K1
Dzięki teraz już rozumiem. A sam obrotek przez obudowę nie będzie łapał zakłóceń? A może wystarczyłoby dać fajkę przeciwzakłóceniową chociaż nie wierzę w te cary? ;]


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 9:50 pm 
Offline
IV stopień wtajemniczenia
IV stopień wtajemniczenia

Rejestracja: Czw Lip 27, 2006 8:20 pm
Posty: 284
Miejscowość: Wojków
Pojazd: - Simson S51 60/4
- Komar
- QUAD SAM WSK 125
Witam

Przepraszam, że odświeżam takiego kotleta, ale wątek przyklejony to nie będę tworzył nowego.
Wyciągnąłem obrotomierz z poloneza z zapłonem abimex-lucas, na licznikach jest symbol 9011, podłączyłem go do wski 125, mam tam aku 12V ale na wolnych obrotach mi pokazuje 4-4,5k a na maxa brakuje mi skali w obrotomierzu, co przerobić żeby dobrze pokazywał? Zmieniłem kondensator na 2x większy przy wejściu impulsów ale to nic nie dało... Który mam zmienić kondensator żeby dobrze pokazywało, a nie 2x zawyżało?


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Czw Sie 05, 2010 10:36 pm 
Offline
II stopień wtajemniczenia
II stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Cze 24, 2010 9:59 am
Posty: 90
Miejscowość: Lubaczów
Pojazd: ***
Jak podłączyć obro z poldzia opiszicie mi to na priwie, bo nie daje rady napiszcie co mi trzeba itp

_________________
Yeaa Blue petrol Yeaaa
Yeaa 78 octane Yeaaa

Już wkrótce Ogar 200


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 8:28 am 
Offline
IV stopień wtajemniczenia
IV stopień wtajemniczenia

Rejestracja: Czw Lip 27, 2006 8:20 pm
Posty: 284
Miejscowość: Wojków
Pojazd: - Simson S51 60/4
- Komar
- QUAD SAM WSK 125
Wujek google Ci wsyzstko na PW opisze, zapytaj jego...


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 10:47 am 
Offline
II stopień wtajemniczenia
II stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Cze 24, 2010 9:59 am
Posty: 90
Miejscowość: Lubaczów
Pojazd: ***
To napiszcie mi na pw bo wujek nic nie pomógł

_________________
Yeaa Blue petrol Yeaaa
Yeaa 78 octane Yeaaa

Już wkrótce Ogar 200


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 2:26 pm 
Offline
IV stopień wtajemniczenia
IV stopień wtajemniczenia

Rejestracja: Czw Lip 27, 2006 8:20 pm
Posty: 284
Miejscowość: Wojków
Pojazd: - Simson S51 60/4
- Komar
- QUAD SAM WSK 125
ojapier

Słabo prosiłeś o pomoc lokurva

Masz w ogóle akumulator 12V, że się za to bierzesz? :>


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 9:00 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob Cze 09, 2007 8:08 pm
Posty: 1259
Miejscowość: Wrocław
Pojazd: Motorynka m2
OOOO A4





Rezoholik :]
No faktycznie, 3 kable to już jest horror podpiąć :| Jak jeszcze by doszło podświetlenie to w ogóle masakra taak Na obrotomierzu pewnie jest opisane które to plus a które minus albo sygnał (mam obrotek z pf125 i sygnał jest pomiędzy + a -, w poldku nie wiem). Podpinasz zasilanie (nawet bateria 9v powinna starczyć jak aku nie ma), tworzysz źródło sygnału (kabel wokół WN np.) i podpinasz do wejścia. Na googlach jest w ****** opisów i akurat Tobie się trafiło, że nie znalazłeś. Strasznie mi przykro, jakże to się mogło stać. Jak jesteś taki pro elo, tyle filmików, poradników i vlogów zrobiłeś a głupie 3 kable sprawiają Ci problem to powodzenia saalutuj

_________________
"Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla i tak się uradował tą doskonałością, że siódmego dnia stworzył do niego Audi" TDI 18:9–6

A Ty gdzie położyłeś swój samochód?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Pią Lis 05, 2010 10:01 pm 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia

Rejestracja: Pon Lis 01, 2010 7:53 pm
Posty: 125
Miejscowość: Skarbimierz Osiedle/Brzeg
Pojazd: Romet Chart rocznik 1992 oryginal
Sory za odkop ale czy ten http://moto.allegro.pl/obrotosciomierz- ... 74836.html obrotomierz podejdzie do charta z instalacja 6v a jak nie czy da rade pod baterie 9v

_________________
[color=#00BF00][b][size=150]PROJEKT CHART 210 ELEKTRONIK version 70/4 (simson) [/size][/b][/color]
http://bikepics.com/members/r4tch3t/

[u]Postęp prac[/u]
[color=#FF0000]80%[/color]/[color=#00BF00]100%[/color]


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Nie Lis 07, 2010 7:53 am 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Wrz 10, 2007 7:13 pm
Posty: 1123
Miejscowość: Rydy
Pojazd: Romet 50t-1 027 7UN!NG
Romet Komar
Romet Chart 210
baterie trzeba jeszcze zmasować bo nic z tego nie wyjdzie.

_________________
Bike Pics
http://www.bikepics.com/members/djdanieloo1/" target="_blank

Simson Extreme Tuning:
[][][][][][][][][]

105ccm/8/2 Membran LC Nicasil
Zapłon Romet Chart
Gaznik 21mm
Skrzynia 4b (będzie 5b)
Dyfuzor 11 000RPM
Kosz S70

Bo liczy się REZO ^ ^


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Sob Sty 08, 2011 4:25 pm 
Offline

Rejestracja: Śro Gru 15, 2010 7:21 pm
Posty: 1
Pojazd: Ogar200
Można podłonczyć obrotomierz do Ogara 200 i jak ?


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 130 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Brak nowych postów Obrotomierz VDO 230/87/4 Pomocy jak go podłączyć

ślonzok

2

1029

Nie Sie 10, 2008 1:37 pm

ślonzok Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Jak to podłaczyć

Kijo073

4

1789

Nie Gru 16, 2007 1:31 pm

Kijo073 Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Jak podłaczyć to do motorynki?

kmisnik

1

1507

Nie Cze 24, 2007 9:17 am

maras52 Zobacz ostatni post

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów. jak podłączyć przerywacz?

o_O

7

2610

Pon Lip 09, 2007 6:45 pm

=XawiD= Zobacz ostatni post

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów. jak podłączyć kierunki

waldek415

2

1255

Pią Sty 25, 2008 8:54 pm

BaczekSTWA Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot] oraz 8 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO
[ Time : 0.184s | 21 Queries | GZIP : Off ]