Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Śro Sty 17, 2018 2:27 am

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 130 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 12:04 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Wto Lis 25, 2008 1:56 pm
Posty: 16
Pojazd: Kingway Chopper, WSK 125, Romet Kadet M-780
A obrotek od poldota podejdzie do choppera?


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 2:46 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Wrz 10, 2007 7:13 pm
Posty: 1123
Miejscowość: Rydy
Pojazd: Romet 50t-1 027 7UN!NG
Romet Komar
Romet Chart 210
Wiesz ile razy to było wałkowane ;/

_________________
Bike Pics
http://www.bikepics.com/members/djdanieloo1/" target="_blank

Simson Extreme Tuning:
[][][][][][][][][]

105ccm/8/2 Membran LC Nicasil
Zapłon Romet Chart
Gaznik 21mm
Skrzynia 4b (będzie 5b)
Dyfuzor 11 000RPM
Kosz S70

Bo liczy się REZO ^ ^


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 3:35 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Wto Lis 25, 2008 1:56 pm
Posty: 16
Pojazd: Kingway Chopper, WSK 125, Romet Kadet M-780
Jak myślicie z czego można by zrobić obudowę do obrotka od poloneza?


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 6:08 pm 
Offline

Rejestracja: Wto Lut 17, 2009 5:47 pm
Posty: 4
Pojazd: Romet Chart
Jest możliwość podłączenia jakiegoś obrotomierza do Charta z instalacją 6V?


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 6:25 pm 
Online
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Mar 18, 2007 3:30 pm
Posty: 842
Miejscowość: Nakło
Pojazd: GOLF III TDI , Polonez Caro 1.4GLI,
Simson SR50, WSK 125, Chart, CZ Cross 250
Wszystko się da, ja bym osobiście polecam od poloneza z zapłonowej na podwójnej cewce, bo do poprawnego wskazywania nie trzeba nic przerabiać, a w przypadku zasilania 6v wystarczy tylko odpowiednie ścieżki połączyć, a inne rozłączyć.

_________________
Simson SR50 PolskaJazda.pl


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 8:54 pm 
Offline

Rejestracja: Wto Lut 17, 2009 5:47 pm
Posty: 4
Pojazd: Romet Chart
Uff, to coś takiego? http://www.allegro.pl/item557147672_now ... y_typ.html


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 9:46 pm 
Online
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Mar 18, 2007 3:30 pm
Posty: 842
Miejscowość: Nakło
Pojazd: GOLF III TDI , Polonez Caro 1.4GLI,
Simson SR50, WSK 125, Chart, CZ Cross 250
Nie, taki trzeba by przerabiać. Potrzebna są takie http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 34e31d8e7e zegary, jednak koniecznie u góry muszą mieć symbol http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 5e2c9ee47a inaczej nie będą dobrze wskazywać.

Zdjęcia nie są mojego autorstwa, jednak umieszczam tu tylko do nich link, są one ogólno dostępne w internecie.

_________________
Simson SR50 PolskaJazda.pl


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Czw Lut 19, 2009 11:16 am 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Mar 07, 2008 4:36 pm
Posty: 669
Miejscowość: Skierniewice
Pojazd: Romet 50T1
WSK M06B3 84'
126p 83'
Wartburg 2.0 16v
Mercedes w201
Słuchajcie! Kupiłem ostatnio zegary od Opla Omegi i mam jedno ważne pytanie: Jak to przerobić do simka electronica 6v.

_________________
http://www.polskajazda.pl/Profil,Fiat,S ... _205/25509


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Czw Lut 19, 2009 5:02 pm 
Offline
I stopień wtajemniczenia
I stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Paź 15, 2008 1:16 pm
Posty: 52
Pojazd: Romet Ogar 205
A w ogarze 205 jak zzrobic obrotomierz? :>


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Czw Lut 19, 2009 5:29 pm 
Online
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Mar 18, 2007 3:30 pm
Posty: 842
Miejscowość: Nakło
Pojazd: GOLF III TDI , Polonez Caro 1.4GLI,
Simson SR50, WSK 125, Chart, CZ Cross 250
Panowie!!!! Ten temat się zrobił jednym wielkim spamem... Co chwilę ktoś pyta czy do o konkretne modele... Przeczytajcie może najpierw temat... Albo durnie pytacie, czy od Opla Omegi będzie pasować... Mamy zgadywać, czy od diesla, czy od benzyny, od ilu cylindrów, od jakiego zapłonu?

Powoli ten temat traci sens ;/

_________________
Simson SR50 PolskaJazda.pl


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Czw Lut 19, 2009 5:43 pm 
Offline
I stopień wtajemniczenia
I stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Paź 15, 2008 1:16 pm
Posty: 52
Pojazd: Romet Ogar 205
Kurde wczesniej nie pisze nic o ogarze wiec nei miej pretensji do mnie <zniesmaczony>


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Pią Lut 20, 2009 10:34 am 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Mar 07, 2008 4:36 pm
Posty: 669
Miejscowość: Skierniewice
Pojazd: Romet 50T1
WSK M06B3 84'
126p 83'
Wartburg 2.0 16v
Mercedes w201
nie wiem ile cylków ale wiem że to był benzyniak, zdjęcia zapodam jak będę miał lepszy dostęp do sieci, pytam się czy będzie pasował bo z tego co zauważyłem to płytka trochę się różni od tych z fiatów

_________________
http://www.polskajazda.pl/Profil,Fiat,S ... _205/25509


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Pią Lut 20, 2009 7:26 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Lip 18, 2007 9:02 pm
Posty: 541
Miejscowość: żyraków
Mam taki pomysł żeby usunąć ten temat zrobić opis podłaczenia obrotomierza do kilku motorowerów i zamknąć. Dać link do Tematu z pytaniai i na bierząco usuwać coniektóre posty.

A tu odpowiedz. Podłączasz jak w każdym innym motorowerze czy to pod przerywacz czy pod cewke zasilsz tym co masz, czyli albo z instalacji przez mostek + kondensatory albo z bateri 9V. Jak źle wskazuje to zmieniasz kondensator i regulujesz potencjometrm. No proste jak podłączenie obrotomierza.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 5:20 pm 
Offline
V stopień wtajemniczenia
V stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob Cze 09, 2007 11:18 am
Posty: 403
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
Cytuj:
nie wiem ile cylków ale wiem że to był benzyniak, zdjęcia zapodam jak będę miał lepszy dostęp do sieci, pytam się czy będzie pasował bo z tego co zauważyłem to płytka trochę się różni od tych z fiatów

Jak fot nie możesz wstawić to byś chociaż symbole napisał-może ktoś będzie wiedział. To bardzo dziwne, że płytka się różni <lol> . Postaram się znaleźć pewien link i go wkleić.
Cytuj:
Jak to przerobić do simka electronica 6v.

A poza tym śmiem przypuszczać, że łatwiej i praktyczniej będzie przerobić instalkę w simie.

---- Połączono -----

http://sklep.avt.pl/p/pl/48164/obrotomi ... ntazu.html

<--ale super :D <hahaha>

_________________
Ogarzysta


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz - jak podłączyć.
PostWysłany: Nie Mar 22, 2009 9:05 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Mar 07, 2008 4:36 pm
Posty: 669
Miejscowość: Skierniewice
Pojazd: Romet 50T1
WSK M06B3 84'
126p 83'
Wartburg 2.0 16v
Mercedes w201
tylko że przerobienie instalacji w simie sporo mnie wyniesie, szukam taniego sposobu

_________________
http://www.polskajazda.pl/Profil,Fiat,S ... _205/25509


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 130 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Brak nowych postów Obrotomierz VDO 230/87/4 Pomocy jak go podłączyć

ślonzok

2

924

Nie Sie 10, 2008 1:37 pm

ślonzok Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Jak to podłaczyć

Kijo073

4

1544

Nie Gru 16, 2007 1:31 pm

Kijo073 Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Jak podłaczyć to do motorynki?

kmisnik

1

1371

Nie Cze 24, 2007 9:17 am

maras52 Zobacz ostatni post

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów. jak podłączyć przerywacz?

o_O

7

2255

Pon Lip 09, 2007 6:45 pm

=XawiD= Zobacz ostatni post

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów. jak podłączyć kierunki

waldek415

2

1093

Pią Sty 25, 2008 8:54 pm

BaczekSTWA Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 6 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO
[ Time : 0.070s | 23 Queries | GZIP : Off ]