Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Pią Sie 17, 2018 8:17 am

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 84 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Obrotomierz
PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 1:45 pm 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Lip 17, 2007 7:38 pm
Posty: 2231
Miejscowość: Oświecim-Gorzów
Pojazd: :
- VW Bora
- Husqvarna 125 SM
Crazy_XP napisał(a):
wogule

wogóle ;)

Crazy_XP napisał(a):
Mam pytanie :
z czego można włożyć obrotomierz do Ogara 200 na cewkę 12 v i wogule cała elektryka 12v ??
Bo zamierzam zrobić coś w swoim Ogarze


Tak mozna zrobic 12v w o200 :)
arizz-elektryka-f35/ <Czytaj>

Crazy_XP napisał(a):
z czego można włożyć obrotomierz do Ogara 200

obrotek moze być z poloneza (musi byc na jakś cewke Albimexu) sa specjalne oznaczenia na tych liczniach (Mikołaj221 moze powiedzieć wiecej)

_________________
https://www.bikepics.com/members/bebak/
saalutuj


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz
PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 2:27 pm 
Offline
Loża Szyderców
Loża Szyderców
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Sie 04, 2006 10:40 pm
Posty: 2669
Miejscowość: Jaworzno
Pojazd: Ogar 200
Audi A3 8L 1.9 TDI ASV '00
BEBAK napisał(a):
wogóle

w ogóle ;]

Na stronce artizza jest akurat wszystko o instalacji ale 6V.
http://brezniewmoto.republika.pl/ tutaj znajdziesz na temat 12V.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz
PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 2:35 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Wto Mar 17, 2009 9:24 am
Posty: 17
Miejscowość: Nowosielce
Pojazd: Ogar 200 :)
Dzięki i "W Ogóle :)

_________________
Zabija nas to co kochamy...

Motocyklista bez kasku to jak człowiek bez duszy ...

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/Ogar,200/64585


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz
PostWysłany: Sob Sie 22, 2009 7:28 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Lut 15, 2008 2:40 pm
Posty: 801
Miejscowość: Łęczna(lubelskie)
Pojazd: Kawasaki GPZ500S
Na pewnej stronie znalazłem instrukcję podłączenia obrotomierza z fiata 125p do Ogara, było tam napisane że trzeba kondensator 220nF 250V, zamienić na 470nF i tu mam pytanie, czy mogę wlutować tam kondensator 470nF 16V, bo chodziłem po sklepach, szukałem na allegro i nigdzie nie mają na 250V. Proszę o odpowiedź.

_________________
Image


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz
PostWysłany: Sob Sie 22, 2009 7:40 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Kwi 04, 2007 5:11 pm
Posty: 1230
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki [WGM]
Pojazd: Yamaha TZR 250
Fantic Strada 125(160)[350 :F] LC
Aprilia AF1 125 Futura
Yamaha RD 80 (160 :F)MX
Jawa 90 Roadster
Fiat Seicento Sporting Abarth
Opel Astra F Caravan
Saab 9-3 Arc
Wątpię. Szczerze to za bardzo nie znam się na elektronice ale ten twój z tego co wiem wytrzyma 16V a ma być na 250V i czyli jak już możesz kupić na większe napięcie ale nie na mniejsze.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz
PostWysłany: Sob Sie 22, 2009 9:23 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Lut 15, 2008 2:40 pm
Posty: 801
Miejscowość: Łęczna(lubelskie)
Pojazd: Kawasaki GPZ500S
A nie wiecie może z jakiego starego urządzenia mogę taki wyciągnąć.
ps. Na allegro już są 470nf 250V z tym że w kompletach po 100szt. za 12zł :P

_________________
Image


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz
PostWysłany: Sob Sie 22, 2009 9:49 pm 
Offline
Loża Szyderców
Loża Szyderców
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Sie 04, 2006 10:40 pm
Posty: 2669
Miejscowość: Jaworzno
Pojazd: Ogar 200
Audi A3 8L 1.9 TDI ASV '00
Szukaj w radiach, telewizorach itd., we wszystkich urządzeniach z elektroniką podłączanych do sieci.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz
PostWysłany: Nie Sie 23, 2009 3:40 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob Cze 09, 2007 8:08 pm
Posty: 1259
Miejscowość: Wrocław
Pojazd: Motorynka m2
OOOO A4





Rezoholik :]
Albo dolutuj drugi taki sam kondek ;] http://allegro.pl/item715693854_220uf_2 ... _cena.html

Tu chodzi o to, że w romecie obrotek miał by skalę do 15 tysięcy (pf 125 ma skalę do 7,5). Po dodaniu takiego samego kondensatora "zbija" się obroty do takich jak trzeba i skala jest poprawna ;]

Ps. Po dodaniu kondka 470uf wskazania były by trochę zaniżone ;)

_________________
"Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla i tak się uradował tą doskonałością, że siódmego dnia stworzył do niego Audi" TDI 18:9–6

A Ty gdzie położyłeś swój samochód?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz
PostWysłany: Śro Wrz 23, 2009 2:25 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Lip 08, 2008 3:22 pm
Posty: 1235
Miejscowość: Łowin
Pojazd: Romet chart 210
Golf IV 1.9 tdi AHF
ostatnio widzialem obrotek koyo II czy jakos tak ;] jak sie wlaczalo zaplon to on sie obkrecal na max rpm i spadal tak fajnie jak w niektorych scigaczach ale nie moge znalesc widzialem na allegro jedynie caly licznik i obroek i jeszcze jakis wskaznik lae mniejsza oto. Wie ktos czy on jest na 6 V czy na 12 V ? do charta bym zalorzyl :P

_________________
Cytuj:
23:04 apollan
bierz mnie jeszcze ogierze

lokurva


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz
PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 2:29 pm 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Kwi 16, 2008 1:14 pm
Posty: 958
Miejscowość: Waganiec [CAL]
Pojazd: Romet Ogar 200 '87
Suzuki GSXR 600 SRAD '97
Opel Vectra B 2.0 16V '99
W najbliższym czasie wybieram się na szrot, i jaki mam wziąć obrotek ? od starszego czy nowszego poldka ?

_________________
Image


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz
PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 4:47 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Wrz 10, 2007 7:13 pm
Posty: 1123
Miejscowość: Rydy
Pojazd: Romet 50t-1 027 7UN!NG
Romet Komar
Romet Chart 210
Z cewką ABIMEXU

_________________
Bike Pics
http://www.bikepics.com/members/djdanieloo1/" target="_blank

Simson Extreme Tuning:
[][][][][][][][][]

105ccm/8/2 Membran LC Nicasil
Zapłon Romet Chart
Gaznik 21mm
Skrzynia 4b (będzie 5b)
Dyfuzor 11 000RPM
Kosz S70

Bo liczy się REZO ^ ^


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz
PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 6:24 pm 
Offline
Loża Szyderców
Loża Szyderców
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Sie 04, 2006 10:40 pm
Posty: 2669
Miejscowość: Jaworzno
Pojazd: Ogar 200
Audi A3 8L 1.9 TDI ASV '00
Z tym abimexem to nie jest tak różowo, ktoś pisał, że kupił zegary z tego modelu i pisało na nich abimex, a obrotek przekłamywał ;) Żeby działał na 100% oznaczenia muszą być takie same (Typ 125....) ;)
http://img360.imageshack.us/img360/7531 ... 9ee47a.jpg


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz
PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 7:39 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Kwi 04, 2007 5:11 pm
Posty: 1230
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki [WGM]
Pojazd: Yamaha TZR 250
Fantic Strada 125(160)[350 :F] LC
Aprilia AF1 125 Futura
Yamaha RD 80 (160 :F)MX
Jawa 90 Roadster
Fiat Seicento Sporting Abarth
Opel Astra F Caravan
Saab 9-3 Arc
Mi obrotek z takimi oznaczeniami nie działał <sciana>


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz
PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 8:11 pm 
Offline
Loża Szyderców
Loża Szyderców
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Sie 04, 2006 10:40 pm
Posty: 2669
Miejscowość: Jaworzno
Pojazd: Ogar 200
Audi A3 8L 1.9 TDI ASV '00
Tzn przekłamywał czy w ogóle nie działał? Bo jak nie działał, to albo coś siadło, albo źle podłączyłeś i się spaliło, albo od początku nie działał :D Bo działać będzie każdy, tylko nie będzie dobrych wskazań miał.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Obrotomierz
PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 8:21 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Kwi 04, 2007 5:11 pm
Posty: 1230
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki [WGM]
Pojazd: Yamaha TZR 250
Fantic Strada 125(160)[350 :F] LC
Aprilia AF1 125 Futura
Yamaha RD 80 (160 :F)MX
Jawa 90 Roadster
Fiat Seicento Sporting Abarth
Opel Astra F Caravan
Saab 9-3 Arc
Dobrze podłączyłem, o takie rzeczy mnie nie oskarżaj bo się obrażę lokurva
Obro świrował, wskazówka skakała i ogólnie wariował, potem zauważyłem, że ścieżki na płytce są inne niż u pewnej osoby u której był zamontowany taki obro i działał tak więcej je zmieniłem i dalej to samo najwidoczniej kupiłem już uszkodzony lub ktoś go podmienił <lol>


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 84 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Brak nowych postów Obrotomierz

[ Idź do stronyIdź do strony: 1, 2, 3, 4 ]

Odi

49

10923

Śro Wrz 13, 2006 1:51 pm

=XawiD= Zobacz ostatni post

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów. Obrotomierz

omnia2005

3

1584

Nie Gru 17, 2006 2:33 pm

apollan Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Obrotomierz

Gucio12

11

1952

Sob Lip 07, 2007 5:46 pm

dawid9292 Zobacz ostatni post

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów. Obrotomierz

bajtek-90

4

978

Wto Lip 10, 2007 8:47 am

=XawiD= Zobacz ostatni post

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów. obrotomierz

waldek415

1

830

Nie Sie 26, 2007 12:48 pm

Jacek-J129 Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO
[ Time : 0.073s | 20 Queries | GZIP : Off ]