Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Nie Cze 24, 2018 2:05 am

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: problem z ładowaniem Kingway cub
PostWysłany: Sob Sie 24, 2013 12:51 pm 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Sty 16, 2012 8:45 pm
Posty: 143
Miejscowość: Głogów
Pojazd: Wsk 125
Witam. Jak sprawdzić miernikiem czy mam ładowanie mam ustawić na prąd stały czy zmienny? Próbowałem na stałym to wychodziło 12V jak dodałem gazu spadało a potem powoli wracało tylko już nie do 12V

_________________
<<<<<<<<<Romet Power>>>>>>>>>


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: problem z ładowaniem Kingway cub
PostWysłany: Sob Sie 24, 2013 5:35 pm 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Lut 19, 2009 9:56 am
Posty: 579
Miejscowość: Siemianowice Śląskie
Pojazd: .

Jest:
Romet Pony M-1 - 78'
WSK 175 Kobuz - 83'
Jawa 50 Mustang - 78'
Romet Chart 210 Elektronik - 90' (12V/120W)

Był:
Romet Ogar 200 84'
Romet Chart 210 Elektronik [12V/75W] 89' (skradziony)
Ładowanie sprawdzasz woltomierzem ustawionym na DC czyli pomiar napięcia stałego. Jak napięcie spada po dodaniu gazu to prawdopodobnie masz uszkodzony regulator napięcia / mostek prostowniczy.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: problem z ładowaniem Kingway cub
PostWysłany: Nie Sie 25, 2013 11:26 am 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Sty 16, 2012 8:45 pm
Posty: 143
Miejscowość: Głogów
Pojazd: Wsk 125
a gdzie znajduje sie ten mostek prostowniczy bo jestem zielony w tych sprawach

_________________
<<<<<<<<<Romet Power>>>>>>>>>


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: problem z ładowaniem Kingway cub
PostWysłany: Nie Sie 25, 2013 4:22 pm 
Offline
IV stopień wtajemniczenia
IV stopień wtajemniczenia

Rejestracja: Pią Lip 27, 2012 6:44 pm
Posty: 279
Miejscowość: Wrocław okolice.
Pojazd: Jawa 50
Jeśli to skuter to pod przednim plastikiem, jeśli coś na biegi to gdzieś pod bakiem. Chodzi mi tu o chinole...

_________________
Silnik 223, nigdy więcej tego wynalazku taak


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Brak nowych postów [Ogar 200] Problem z ładowaniem aku 12V

Kijo073

13

1242

Pią Mar 13, 2009 9:43 pm

Kijo073 Zobacz ostatni post

Brak nowych postów [Romet Chart] Problem z ładowaniem

yazimoo

0

572

Śro Lut 03, 2010 4:23 pm

yazimoo Zobacz ostatni post

Brak nowych postów [Romet Chart] problem z ładowaniem ?

murzyn1996

8

1321

Nie Cze 06, 2010 11:57 am

bigsoft Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Chart 210 problemy z ładowaniem...

ChartMefisto

4

1066

Pon Cze 01, 2009 5:41 pm

ChartMefisto Zobacz ostatni post

Brak nowych postów [Kingway Chooper] problem

arti1015

6

797

Pią Cze 19, 2009 1:54 pm

arti1015 Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO
[ Time : 0.064s | 22 Queries | GZIP : Off ]