Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Śro Sty 24, 2018 10:24 am

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Lip 23, 2007 2:32 pm 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia

Rejestracja: Śro Maj 30, 2007 3:14 pm
Posty: 196
Miejscowość: Zamość
To na czym się znam to sam robie . Jeżeli nie wiem co jest nie tak to za mechanika mam tetęe

_________________
http://bikepics.com/members/vego06/ - Komar
http://bikepics.com/members/vego514/89chart210/
- chart 210 electronic


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Paź 08, 2007 4:48 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Mar 11, 2007 1:35 pm
Posty: 1312
Miejscowość: Gdańsk
Pojazd: Romet Chart 210 89r
A ja jestem mechanikiem swoim i brata i kolegi;] Ja nigdy motoru nie oddałem do mechanika tylko koledzy mi raz pomagali:D A tak to wszystko robie sam kapitalki regulacje i te sprawy to wszystko sam:D

_________________
Nie liczy się moc liczą się umiejętności!!
Prawy pas jest nasz!!


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pią Paź 19, 2007 6:40 pm 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia

Rejestracja: Pon Sie 20, 2007 5:37 pm
Posty: 158
Miejscowość: Olsztyn
Pojazd: Ogar 900
Dawniej Romet Ogar 205.
Ja nigdy do mechaników się nie zwracałem. Ale teraz gdy mam nowego ogarka to aż nie wiem czy śmiac się czy płakac. Serwis w moim mieście to jakaś melina. Gościu z motorkiem przyjechał do nich i powiedział że chyba ma mało oleju, okazało się że na przeglądzie nie wymienili mu oleju i silnik by się zatarł, swoje w tyłek dostał, sam to widziałem, jeszcze go przechylili żeby wydawało się że jest olej. Koła do skuterów to tylko raz machną i starczy, koledze koło strasznie latało, na postoju zauważyłem że śruba trzyma się na kilku nitkach gwintu, wyciągnąłem ją i mu pokazałem.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Śro Paź 24, 2007 11:56 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Cze 03, 2007 9:58 am
Posty: 18
Miejscowość: Elbląg
Ja bedę z zawodu mechanikiem :) A z motorami radze sobie dobrze teraz zaczynam łapac samochody narazie umiem zrobic głowice :D:D jee


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Paź 25, 2007 8:02 am 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Cze 21, 2007 8:36 am
Posty: 1617
Miejscowość: Ostrołęka
Pojazd: Audi A4 B5 1.6 '95

Poprzednie pojazdy:
Romet Ogar 200 '89
Romet Ogar 200 '83
Romet Ogar 200 '86
Romet Ogar 205 '82
Romet Komar 2350 '72
MZ TS 150 '82
WSK B3 125 '80
WSK B3 125 '81
Malaguti F-10 '92
Ja dla swojego moto i moto kolegów jestem mechanikiem. Ale niestety od kumpli trochę lipa brać i często robię za free... Ale to temat o opiniach dla mechaników. Są dobrzy mechanicy którzy się znają na rzeczy ale i są tacy co sępią dużo kasy a nauczyli się robić na maluchach i wszystko psują pozdro dla braci lepaków ;] (mechanicy samochodowi) , są też idioci (kumpel miał takiego delikwenta) że wlewał olej przez dziurkę od kontroli oleju, składał silnik bez silikonu lub hermetyku tylko samymi uszczelkami... Kiedyś koledze przydarzyło się że w prawdziwym serwisie motorowerowym podmienili mu części. Ja raz byłem u mechanika jak zacząłem swoją przygodę z motorami. Teraz uważam, że lepiej zrobić motor samemu.

_________________
Było, minęło.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Lut 19, 2008 9:59 pm 
Offline
II stopień wtajemniczenia
II stopień wtajemniczenia

Rejestracja: Czw Paź 25, 2007 11:40 pm
Posty: 101
Miejscowość: bydgoszcz
ja moge naprawiac w okolicach bydgoszczy jak ktos chce ale tylko ogary 200 i charty


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Lut 19, 2008 11:51 pm 
Offline
IV stopień wtajemniczenia
IV stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Kwi 04, 2006 11:59 pm
Posty: 259
Miejscowość: sejny
to prawda ze najlepiej robic samemu,zajawke na mechanika,i remont motorów załapałem jak miałem 13 lat,uczyłem sie nie tlyko na motorach,teraz moge powiedziec ze cos tam wiem i cos potrafie
motory typu jawa,mz,wsk,minsk,romet,jawka,simson złoze bez problemu
skutery,japonce to tlyko rególuje,wymieniam podzespoły itd. generalki mi sie nie zdazyło jeszcze
ale robiłem w gilerze eco,taki starodawny skuter,mam fotke,na sprzedaz

_________________
posiadam na sprzedaz wiele czesci do ruznych motorowerów,motocykli
wykonuje remonty motocykli,motorowerów,gruntownych i innych


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Opinie o mechanikach
PostWysłany: Śro Paź 13, 2010 10:59 am 
Offline

Rejestracja: Śro Paź 13, 2010 10:55 am
Posty: 2
Pojazd: Opel Vectra C
Koledzy znam tez dobrego mechanika robi dobrze i w przystepnej cenie. Podam kontakt mechanik wart kazdej złotówki bo i nie zedrze z was duzo a i nie bedzie robil niepotrzebnych rzeczy zeby was skroic za robocizne.
tu daje kontakt 0606599924


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Opinie o mechanikach
PostWysłany: Śro Paź 13, 2010 4:18 pm 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Lip 03, 2007 3:57 pm
Posty: 197
Miejscowość: Biskupice - Koszyce [KPR]
Pojazd: Obecnie:
Romet CRS 50
Były:
Simson s51 B1-4 '86
Romet Ogar 200 '87 bi-color
Romet Pony 301
Gilera Runner 50 DD
Motobi Killer
Kinroad Enduro (XT50-GY) '06
jeszcze napisz w jakiej miejscowości ten mechanik...


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Opinie o mechanikach
PostWysłany: Pon Paź 25, 2010 5:37 pm 
Offline

Rejestracja: Śro Paź 13, 2010 10:55 am
Posty: 2
Pojazd: Opel Vectra C
ten mechanika jest z wawy i robi na terenie wawy


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Brak nowych postów Motochrom Poznań wasze opinie.

Terri

1

3432

Sob Kwi 09, 2011 10:31 pm

Terri Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO
[ Time : 0.059s | 20 Queries | GZIP : Off ]