Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Śro Lis 21, 2018 3:16 am

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Mar 06, 2007 9:53 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob Mar 03, 2007 3:13 pm
Posty: 1
Miejscowość: Września
a gdyby po lewej stronie zrobić sprzęgło i obok biegi ... a po prawej stronie z pedału na hampel zrobic gaz? a w miejsce gazu dac hamulec?
ciekawie ,, oryginalnie... warto,,,??


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Mar 06, 2007 10:12 pm 
Offline
IV stopień wtajemniczenia
IV stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Lut 16, 2007 10:42 pm
Posty: 219
Miejscowość: Barczewo\Olsztyn
Szczerze... Jakos takie malo uzyteczne to by bylo... bo bys mial chyba zbyt maly zakres ruchow pedalem od hamulca no i potem by sie bylo trzeba przyzwyczajac od nowa jak bys sie przesiadl na wieksze moto. Hmm... A czy w MZ nie bylo blokad manetki...?


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Mar 06, 2007 11:12 pm 
Offline
IV stopień wtajemniczenia
IV stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Sty 16, 2006 9:30 am
Posty: 317
Miejscowość: Mogielnica
Pojazd: Stadko zabytków :)
jeśli chodzi o ete 150 to nie

_________________
"To jest Magnum 44, najpotężniejsza broń krótka na świecie. Może elegancko odstrzelić ci głowę ..."


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Mar 06, 2007 11:42 pm 
Offline
IV stopień wtajemniczenia
IV stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Lut 16, 2007 10:42 pm
Posty: 219
Miejscowość: Barczewo\Olsztyn
Hmmm... Myslalem troche nad ta blokada i cos wykminilem ;) zalatwic jakas stara zebatke (np zdawcza albo cos w tym stylu) i rozwiercic do rozmiaru manetki, nalozyc na manetke do samego konca, az bedzie dotykalo klamki i to przykleic albo jakos przymocowac a do klamki taka 'zapadke' zrobic, zeby ona zaskakiwala na dana luke miedzy zembami.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Śro Mar 07, 2007 8:58 am 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Lut 01, 2007 8:18 pm
Posty: 175
Miejscowość: kotlin
pod spodem manetki jest taka srubka dokrec je to gaz bedzie ciezej chodil i jak puscisz to nie powinien odbic.tylko czasami nie przekrec tej srubki

_________________
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mercedes/W123/91539
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mercedes/W123/91539
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/SHL/M11/33264
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/Ogar_200/6365


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Śro Mar 07, 2007 6:06 pm 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Wrz 16, 2005 3:53 pm
Posty: 1093
Miejscowość: Konin
mozna dac dluzsza i na jej koncu jakis material zeby zwiekszal tarcie i zeby manetka sie nie cofala. A o tej zmianie hamulca/sprzegla/gazu to nei piszcie glupot bo wystarczy cos w manetce zrobic... Mam jakis stary korpus na dzialce to sprobuje cos wykminic...

_________________
http://www.bikepics.com/members/garry1

Kompleksowe remonty motocykli!! Kontakt na mail: garry1@wp.pl


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 30, 2007 1:13 pm 
Offline
II stopień wtajemniczenia
II stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Sty 18, 2007 11:29 am
Posty: 89
Miejscowość: Brodnica
Dzieki bogu ja niemam takiego problemu :D Mi wcale nieodbija manetka ;P To chyba sprawka tej sprezynki w gazniku ;P słabiotka jest :P:

_________________
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Kin ... iber/45822 PJ


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Kwi 10, 2007 8:25 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Kwi 09, 2007 9:15 pm
Posty: 13
Miejscowość: HAVEN
Wiem jak obyć sie bez blokady:P NP w moim przypadku jade na 2 biegu ok 40km/h i zmieniam biegi do 5 i wtedy motor mniej zwalnia i leci prosto przed siebie praktycznie nie hamując.MOżesz także poluźnić hamulce:D

_________________
"NIE ważne czym jeździsz ważne jak jeździsz!!"
ja też zaczynalem motoryną!!Dojdziecie na szczyt!!

POZDRAWIAM WSZYSTKICH ROMETOWCÓW!!

SUZUKI POWER A NIEDLUGO TM80 wiec szybko zmieniam zdanie:D


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob Maj 12, 2007 8:56 pm 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Wrz 16, 2005 3:53 pm
Posty: 1093
Miejscowość: Konin
konstruktorzy rometa wyposazyli nas w blokade fabrycznie :D wystarczy naciagnac pancerz na ta tulejke regulacyjna(to zakrzywione) i motor zapier... :D

_________________
http://www.bikepics.com/members/garry1

Kompleksowe remonty motocykli!! Kontakt na mail: garry1@wp.pl


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Maj 13, 2007 7:16 am 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia

Rejestracja: Sob Lip 09, 2005 9:57 pm
Posty: 601
Miejscowość: Leżajsk
Pojazd: Honda cb 500
jeździc na luzie :):)

_________________
BO JA MAM TYLKO JEDEN ŚWIAT,SŁOŃCE,OGAR,POLA,WIATR,HEJ POLA,WIATR:):)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 1:25 pm 
Offline
I stopień wtajemniczenia
I stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Lip 06, 2007 9:45 am
Posty: 60
Miejscowość: Połczyn Zdrój
Pojazd: Kingway Coliber
mozna tez taka nakretka koło tej raczki od gazu zaciac :D


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob Lip 14, 2007 10:40 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Sob Lip 14, 2007 4:23 pm
Posty: 21
Miejscowość: rzeszów
Pojazd: Romet 50 T-1, Wsk M06B3
Albo po prostu jechac na full gaz i wyciongnoć linke od rączki gazu i o cos tam zaczepic :P mój kumpel ktory ma ogara 200 tak robi i jezdi bez trzymanki ile chce :D


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Lip 31, 2007 3:36 pm 
Offline

Rejestracja: Wto Lip 31, 2007 3:10 pm
Posty: 7
Miejscowość: biskupice
ja osobiście nie mam takiego problemu poprostu mocniej dokręciłem śrubkę mocującą rączke gazu i jade tyle na ile se ustawie rączke


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: ja umiem jezdzić bez trzymanki i moge
PostWysłany: Wto Paź 09, 2007 2:17 pm 
Offline

Rejestracja: Wto Paź 09, 2007 2:14 pm
Posty: 2
Miejscowość: 12345
Jak masz rączke od gazu i na końcu jakąś nakrękte to wystarczy ją tylko zakręcic i wszystko powinno dzialac


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Sty 10, 2008 3:33 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Mar 11, 2007 1:35 pm
Posty: 1312
Miejscowość: Gdańsk
Pojazd: Romet Chart 210 89r
Najlepiej to będzie zawinąć linke jak sie da i wtedy gaz nie bedzie odbijał :) Miałem tak w charcie i mogłem jechać tyle ile miałem drogi :P Pozdro

[ Dodano: 10 Styczeń 2008, 14:34 ]
Oczywiście zawinąć linkę w okół ramy lub przedniego zawieszenia ;)

_________________
Nie liczy się moc liczą się umiejętności!!
Prawy pas jest nasz!!


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Brak nowych postów bolokada gazu w skuterze

serchiopl

1

4397

Wto Maj 26, 2009 4:30 pm

R-Man Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO
[ Time : 0.073s | 20 Queries | GZIP : Off ]