Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Czw Lip 19, 2018 1:23 am

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Romet ogar 205
PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 3:55 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Śro Mar 19, 2008 8:28 am
Posty: 40
Miejscowość: Opole
Mam rometa ogar 205 2-biegówka a mam aparat od kolegi 3-biegowy! Szło by to zamontować ? albo trzeba coś zmienić? Piszcie! Z góry dzięki! Proszę!


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 5:23 pm 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Sie 01, 2007 8:35 pm
Posty: 1330
Miejscowość: Przestańsko
Pojazd: EX 250F 2002
328i 98'
2 a 3 biegi to różnica ;/ Raczej nie, chociaż nie ma rzeczy niemożliwych :D


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 6:09 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Kwi 04, 2007 5:11 pm
Posty: 1230
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki [WGM]
Pojazd: Yamaha TZR 250
Fantic Strada 125(160)[350 :F] LC
Aprilia AF1 125 Futura
Yamaha RD 80 (160 :F)MX
Jawa 90 Roadster
Fiat Seicento Sporting Abarth
Opel Astra F Caravan
Saab 9-3 Arc
Ale po co takie kombinacje?? :| Przecież nadal będziesz miał dwa biegi


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 6:41 pm 
Offline
Loża Szyderców
Loża Szyderców
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Mar 19, 2006 8:18 pm
Posty: 2043
Miejscowość: TBG
Pojazd: MZ ETZ 250 83r
VFR 800Fi
Denisinho15 lepiej sprzedaj ten od 019 (3b) na allegro bo są w cenie a kup oryginalny ;) Jeszcze na tym zarobisz

_________________
emsi napisał(a):
Adamie co za ostre słowa płyną przez twój modem od neostrady :o


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 7:19 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Śro Mar 19, 2008 8:28 am
Posty: 40
Miejscowość: Opole
Co mam kupić?


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 7:51 pm 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Lip 19, 2007 4:57 pm
Posty: 167
Miejscowość: się biorą dzieci ?
Pojazd: M06B3
Miałem kiedyś silnik 023 bo o takim mowa i szczerze przyznam też chciałem zrobic taki manewr. Z tego co pamietam ten silnik, to nie było by raczej problemu ze zrobieniem go na trzy biegową maszynę. Niestety sam automat na nic sie nie zda, musiałbys kupić wałki i tryby od trójbiegowego silnika. Nie zapewnię Cię, że napewno się takie coś uda, gdyż nigdy nie pokusiłem sie na wykonanie takiego manewru, pamietam, że z moich ogledzin w tamtym czasie wywnioskowalem, że w silnik 023 powinny 'wlesc' bebechy z 019. A i jeszcze, nie wiem czy czasem te silniki 019 nie miały lekko zwiększonej mocy, moge sie jednak mylic.
Pozdrawiam

_________________
[Złodziej zapalniczek]
"Przelecieć się nago po Placu Czerwonym Pokazać gołą d*pe Stanom Zjednoczonym"


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 8:04 pm 
Offline
Loża Szyderców
Loża Szyderców
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Mar 19, 2006 8:18 pm
Posty: 2043
Miejscowość: TBG
Pojazd: MZ ETZ 250 83r
VFR 800Fi
Buby jak byś doczytał na forum to byś wiedział ;p

Denisinho15 a po co kombinować, lepiej założyć automat od 2 biegowego

_________________
emsi napisał(a):
Adamie co za ostre słowa płyną przez twój modem od neostrady :o


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 8:37 pm 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Lip 19, 2007 4:57 pm
Posty: 167
Miejscowość: się biorą dzieci ?
Pojazd: M06B3
Dawno nie byłem na tym forum ;p
A koledze chodzi nie tyle co o zmiane automatu a o przerobienie silnika aby miał trzy biegi, tak to zrozumialem ;)

_________________
[Złodziej zapalniczek]
"Przelecieć się nago po Placu Czerwonym Pokazać gołą d*pe Stanom Zjednoczonym"


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 8:43 pm 
Offline
IV stopień wtajemniczenia
IV stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Lut 03, 2008 12:43 pm
Posty: 277
Miejscowość: Jaksonek
Pojazd: Yamaha TZR 80
nic nie da zmiana automatu jak nie przerobisz coś w silniku
ale silnika też chyba się nieda przerobić na 3 biegi


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 3:51 pm 
Offline
Junior Admin
Junior Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Sty 20, 2006 2:39 pm
Posty: 4080
Miejscowość: Poznań
Pojazd: Yamaha TRX 850 '98
Honda FMX 650 '08
Fiat Seicento 1.2 16v Abarth 6speed '98
Fiat Grande Punto 1.4 16v '06
Był:
Romet Pony 50 M2 `81 (x2)
Romet Ogar 200 Cafe Racer `85
Honda NTV 650 '96
Fiat Punto II 1.9 JTD '00
Fiat Stilo 1.9 JTD '05
Buby, a czy on pisał że chce zrobić 3 biegi? :|

_________________
Yamaha TRX 850 '98 + Honda FMX 650 '08

http://www.bikepics.com/members/magnum200


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 4:01 pm 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Lip 19, 2007 4:57 pm
Posty: 167
Miejscowość: się biorą dzieci ?
Pojazd: M06B3
A na chłopski rozum to po co zmieniać automat na 3-biegowy jak sie zostanie i tak przy dwubiegowej skrzyni ? Chyba zalozyciel tematu nie jest tak głupi, że mysli, że gdy zalozy automat trzybiegowy to bedzie miał trzy biegi. Gdyby zalezalo mu tylko na zmianie automatu to by po prostu sprobowal go zalozyć, wiele roboty to nie jest. Moze troche nadinterpretuje ale tak zrozumialem kolegę Denisinho jakby mu chodziło o zalozenie nie tylko automatu ale i skrzyni 3-biegowej.

_________________
[Złodziej zapalniczek]
"Przelecieć się nago po Placu Czerwonym Pokazać gołą d*pe Stanom Zjednoczonym"


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 4:15 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Sty 25, 2007 10:56 am
Posty: 986
Miejscowość: Papieskie okolice
Pojazd: buty
a ten automat w ogóle da się tam założyć?

sprzedaj go na allegro bo mało ich jest nie ma gdzie kupić. Kupisz potem oryginalny od 2 biegowego silnika

_________________
Pelas napisał(a):
ale to też możesz diagnoscie coś postawić i będzie dobrze. kumpel roxem którym gosciu w niemczech wygrywał zawodu na 1,4mili był na przeglądzie i diagnoste prawie w pion postawiło jak z rolek zjeżdzał xd oczywiscie pieczątka została wbita

ojapier


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 5:47 pm 
Offline
Junior Admin
Junior Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Sty 20, 2006 2:39 pm
Posty: 4080
Miejscowość: Poznań
Pojazd: Yamaha TRX 850 '98
Honda FMX 650 '08
Fiat Seicento 1.2 16v Abarth 6speed '98
Fiat Grande Punto 1.4 16v '06
Był:
Romet Pony 50 M2 `81 (x2)
Romet Ogar 200 Cafe Racer `85
Honda NTV 650 '96
Fiat Punto II 1.9 JTD '00
Fiat Stilo 1.9 JTD '05
Buby napisał(a):
Chyba zalozyciel tematu nie jest tak głupi, że mysli, że gdy zalozy automat trzybiegowy to bedzie miał trzy biegi.
Chyba to jest wielka ryba...

_________________
Yamaha TRX 850 '98 + Honda FMX 650 '08

http://www.bikepics.com/members/magnum200


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Mar 23, 2008 9:13 am 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Lip 19, 2007 4:57 pm
Posty: 167
Miejscowość: się biorą dzieci ?
Pojazd: M06B3
Magnum 200 napisał(a):
Buby napisał(a):
Chyba zalozyciel tematu nie jest tak głupi, że mysli, że gdy zalozy automat trzybiegowy to bedzie miał trzy biegi.
Chyba to jest wielka ryba...

Bez takich złośliwości proszę ;)

_________________
[Złodziej zapalniczek]
"Przelecieć się nago po Placu Czerwonym Pokazać gołą d*pe Stanom Zjednoczonym"


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Mar 23, 2008 11:53 am 
Offline
III stopień wtajemniczenia
III stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Mar 11, 2008 6:49 pm
Posty: 121
Miejscowość: Białystok
On sie tylko d*bilu pyta czy ten automat bedzie pasowac do tego silnika ! moze poprostu niema automatu od 2 biegowego ... nikt tu niewspomina o przerabianiu go na 3 biegowy


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów. Romet Ogar 205 50-t-1

seba15

5

2261

Sob Wrz 22, 2007 11:19 pm

Jacek-J129 Zobacz ostatni post

Brak nowych postów ROMET OGAR 205/50 T-1

xwikuofsq

9

2872

Śro Lut 23, 2011 11:28 pm

Cinuz Zobacz ostatni post

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów. Ogar 200/205 Romet 50 T-1

pawelrys

3

1283

Sob Kwi 05, 2008 10:00 am

Jacek-J129 Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Romet ogar 205

Denisinho15

11

1940

Pią Lis 26, 2010 5:04 pm

Cinuz Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Romet ogar 205

[ Idź do stronyIdź do strony: 1, 2 ]

Denisinho15

18

2208

Pon Lip 07, 2008 4:03 pm

Denisinho15 Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO
[ Time : 0.081s | 20 Queries | GZIP : Off ]