Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Wto Lip 17, 2018 9:56 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Pią Sie 13, 2010 8:52 pm 
Offline
II stopień wtajemniczenia
II stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Paź 11, 2009 7:40 am
Posty: 94
Miejscowość: LJa
Pojazd: bolid zumico quick
Do 100pln są same chinole ....;/ chyba, że jakaś okazja będzie. Tu masz za 145zł nowy NARAKU http://skutertuning.etpro.pl/product/NA ... Kymco_4T_2. Lepiej poczekaj i dołóż te 45zł i ciesz się firmówką długie czasy, niż niewiele tańszym, beznadziejnym chinolem.

mateuszPL napisał(a):
To znaczy są tam 4 kable osobno jak je połącze to będoł 2 i jeden pod akumulator a drugi pod postojówki tak??


Nie, nie, nie, nie, nie! Masz tak : widzisz przed sobą (jeden) neon. Ma on po jednej stronie dwa kable plus i minus i tak samo z drugiej strony. I po prostu łączysz plus z jednej strony z plusem z drugiej strony i tak samo z minusami. Otrzymujesz wtedy parę kabli plus i minus i podłączasz te dwie pary kabli, jedna para w kostkę reflektora pod plus, a drugą parę pod minus.

Image

Chyba, że chcesz żeby działały po włączeniu świateł to do kostki od reflektora.

_________________
Był kiedyś bardzo dobry LP'owiec, który zajmował się pirotechniką. Miał dwie pasje. PK stopniowo odkładał na bok. Lecz pewnego dnia coś mu nie wyszło

Poparzenia 2 stopnia = Koniec z piro!
Od tego czasu LP'owcy nie lubią pirotechników.
JUŻ 3 LATA!


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Sob Sie 14, 2010 11:58 am 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Nie Sie 08, 2010 5:53 pm
Posty: 15
Pojazd: Romet 747
Oki juz rozumiem dzięki. A ten neon co mi podałeś link to jest pod zapalniczke to czy sie da go przerobić żeby pasował pod akumulator 12V i nie jest ta przeróbka za bardzo zawiła?? Bo chyba sie na niego zdecyduje skoro mówisz ze jest dobry i lepszy od tamtych.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Sob Sie 14, 2010 6:05 pm 
Offline
II stopień wtajemniczenia
II stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Paź 11, 2009 7:40 am
Posty: 94
Miejscowość: LJa
Pojazd: bolid zumico quick
Przyznam się, że sam go nie miałem, bo właśnie jak ty przedtem skusiłem się na te za 3,50zł - bo tanie. Jakoś tak wyszło, że w skuterze ich ani razu nie miałem, bo się zepsuły. Ale po opiniach ludzi co mają te za 20zł - są dobre. Z zapalniczką to żaden problem:). Ucinasz po prostu kabel przed zapalniczką, zdejmujesz z 1cm izolacji i pod akumulator i śmigasz :)

_________________
Był kiedyś bardzo dobry LP'owiec, który zajmował się pirotechniką. Miał dwie pasje. PK stopniowo odkładał na bok. Lecz pewnego dnia coś mu nie wyszło

Poparzenia 2 stopnia = Koniec z piro!
Od tego czasu LP'owcy nie lubią pirotechników.
JUŻ 3 LATA!


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Nie Sie 15, 2010 10:07 am 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Nie Sie 08, 2010 5:53 pm
Posty: 15
Pojazd: Romet 747
Aha spoko a jak pod akumulator podłączyłbym ten neon i jeszcze coś podobnego to czy ten akumulator miałby wystarczająco siły zeby odpalić i dodatkowo włączyć neon i jeszcze jakąś rzecz ?? Czy miałbym problem z odpaleniem albo słabiej by światła działały , klakson i kierunki??


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Nie Sie 15, 2010 12:49 pm 
Offline
II stopień wtajemniczenia
II stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Paź 11, 2009 7:40 am
Posty: 94
Miejscowość: LJa
Pojazd: bolid zumico quick
Ja Ci powiem tyle : mam obecnie audio 500W wzmacniacz i po 250W 2x głośniki razem 1000W (te napisane, bo tam realistycznych to pewnie jest o wiele mniej) i akumulator już rok żyje, ale audio, a neony to spora różnica. Nie będziesz miał żadnych problemów z nim! Śmiało montuj.

_________________
Był kiedyś bardzo dobry LP'owiec, który zajmował się pirotechniką. Miał dwie pasje. PK stopniowo odkładał na bok. Lecz pewnego dnia coś mu nie wyszło

Poparzenia 2 stopnia = Koniec z piro!
Od tego czasu LP'owcy nie lubią pirotechników.
JUŻ 3 LATA!


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Pon Sie 16, 2010 4:32 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Nie Sie 08, 2010 5:53 pm
Posty: 15
Pojazd: Romet 747
Oki wielkie dzięki jak będe miał jakieś pytania to napisze na razie spox.nq :)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Sob Sie 21, 2010 8:31 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Nie Sie 08, 2010 5:53 pm
Posty: 15
Pojazd: Romet 747
Mam pytanie dotyczące modułu jeśli kupie moduł z regulacją to znaczy jest tam mała śróbka to jak ją mozna regulować bo kręce i ona sie cały czas sie kręci i niewidać efektów czemu?? Jeśli ktos wie to prosze o pomoc.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Nie Sie 22, 2010 9:00 am 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Sie 20, 2007 6:54 pm
Posty: 1208
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Pojazd: Romet 50t-1
Jawa 350 TS
Audi 80 B3 1.8S
Ford Escort 1.6
Dla mnie to te moduły za 30 zeta z regulacją to jakaś pomyłka. Wszystko pic na wode ; p

_________________
Romet 50t-1
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/50,T-1/59332"

Jawa 350 TS
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Jaw ... port/84155"


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Czw Sie 26, 2010 5:23 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Nie Sie 08, 2010 5:53 pm
Posty: 15
Pojazd: Romet 747
A mam jeszcze pytanie dotyczące wariatora lub sprzęgła sportowego czy jak je zamontuje to mogę spodziewać się problemów z silnikiem ,może np: coś mi się w nim popsuć i konieczna będzie kosztowna naprawa??

--------- Czw Sie 26, 2010 6:24 pm Połączono ---------

Albo jak bym zmienił same rolki lub sprężynę na sportową bez wariatora to dużo by mi to dało??


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Brak nowych postów Gdzie znajduja sie blokady w romecie zenicie??

DoMinator94

7

4792

Śro Paź 26, 2011 8:45 pm

melo999 Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO
[ Time : 0.062s | 20 Queries | GZIP : Off ]