Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Śro Gru 12, 2018 4:29 am

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Nie Sie 08, 2010 5:59 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Nie Sie 08, 2010 5:53 pm
Posty: 15
Pojazd: Romet 747
Witam chciałbym powiększyć osiągi w romecię jest to 4 sów podobno one nie mają blokad ale nie wiem u mnie jedzie 60 czasami 70 km/h chciałbym zmienić moduł ale nie wiem czy za wiele to da?? Każdy kto moze pomuc niech pisze. <help>


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Nie Sie 08, 2010 7:24 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Sie 20, 2007 6:54 pm
Posty: 1208
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Pojazd: Romet 50t-1
Jawa 350 TS
Audi 80 B3 1.8S
Ford Escort 1.6
Blokada na module i na gazniku. Wiecej 4t nie posiadaja. A jesli chcesz zeby byl mocniejszy i bylo to odczuwalne ingeruj w silnik. Kupuj sportowe czesci i poczujesz róznice. Ale w 4T kokosów nie bedzie ;)

_________________
Romet 50t-1
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/50,T-1/59332"

Jawa 350 TS
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Jaw ... port/84155"


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 5:10 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Nie Sie 08, 2010 5:53 pm
Posty: 15
Pojazd: Romet 747
No właśnie a na modóle to gdzie jest ta blokada i czy jak kupie wariator i rolki to duzo daje bo kumpel wymieniał i przyspieszenie ma niezłe?? Pomocy.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 5:13 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Sie 20, 2007 6:54 pm
Posty: 1208
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Pojazd: Romet 50t-1
Jawa 350 TS
Audi 80 B3 1.8S
Ford Escort 1.6
Po wymianie wariatora przyspieszenie powinno wzrosnać w zaleznosci od ciezkosci rolek. Co do blokady na module jesli masz czerwony kabelek ( kabel idacy do obudowy przekladni ) poprostu go rozepnij i zaizoluj .

_________________
Romet 50t-1
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/50,T-1/59332"

Jawa 350 TS
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Jaw ... port/84155"


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 6:07 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Lut 04, 2009 8:10 pm
Posty: 2984
Miejscowość: Mińsk Maz.
Pojazd: Fiat Maluch Town
Fiat Regata 1.7D
Wartburg 1.3
Innocenti Elba
Ford Cougar 2.0
Cytuj:
czerwony kabelek


Różowy ;)

Cytuj:
Blokada na module i na gazniku. Wiecej 4t nie posiadaja


Tak + dolicz do tego blokadę w filtrze powietrza, króćcu, wydechu.


Ostatnio edytowany przez Cinuz, Pon Sie 09, 2010 6:12 pm, edytowano w sumie 1 raz

Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 6:11 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Kwi 09, 2009 11:04 am
Posty: 950
Miejscowość: Mazowieckie.
Pojazd: -
Na wariatorze także jest blokada. Jej kształt przypomina pierścionek.

_________________
Zgodnie z zapisem Encyklopedii Britannica „Dawka śmiertelna wynosi 4 promile we krwi. Nie dotyczy Polaków i Rosjan”


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 6:14 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Lut 04, 2009 8:10 pm
Posty: 2984
Miejscowość: Mińsk Maz.
Pojazd: Fiat Maluch Town
Fiat Regata 1.7D
Wartburg 1.3
Innocenti Elba
Ford Cougar 2.0
Zwykła tulejka, zdejmujesz i po kłopocie.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 6:15 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Sie 20, 2007 6:54 pm
Posty: 1208
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Pojazd: Romet 50t-1
Jawa 350 TS
Audi 80 B3 1.8S
Ford Escort 1.6
W 4t nie było blokady na wario chyba. Przynajmniej ja sie nie spotkałem ;)

_________________
Romet 50t-1
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/50,T-1/59332"

Jawa 350 TS
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Jaw ... port/84155"


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 6:17 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Kwi 09, 2009 11:04 am
Posty: 950
Miejscowość: Mazowieckie.
Pojazd: -
Blokada w filtrze powietrza tylko i wyłącznie przymula silnik. W 2T sprawdza się, ale w 4T to jest porażka... Blokady na wariatorze są na 100%.

_________________
Zgodnie z zapisem Encyklopedii Britannica „Dawka śmiertelna wynosi 4 promile we krwi. Nie dotyczy Polaków i Rosjan”


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 6:20 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Sie 20, 2007 6:54 pm
Posty: 1208
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Pojazd: Romet 50t-1
Jawa 350 TS
Audi 80 B3 1.8S
Ford Escort 1.6
Ja w swoim 4t nie miałem... Na wydechu nie ma na bank, chyba ze katalizator ( rozcinanie tłumika, wybebeszanie nieoplacalne i tak pewnie roznica nieodczuwalna), a co do rureczki w filtrze powietrza to po jej wyjeciu trzeba wsadzic wieksza dysze glowna, bo inaczej silnik bd zamulal.

_________________
Romet 50t-1
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/50,T-1/59332"

Jawa 350 TS
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Jaw ... port/84155"


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 7:03 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Nie Sie 08, 2010 5:53 pm
Posty: 15
Pojazd: Romet 747
Nie na wariatorze nie mam blokady na 100% i nie wiem czy wogle ma bo leci 60 km/h a co do modółu i kabelków to mam zielony, zółty, jasny niebieski fioletowy, pomarańczowy a różowego nie mam czerwony chyba też go niema to jaki mam przeciąć??

--------- Pon Sie 09, 2010 8:11 pm Połączono ---------

A jakbym sie zdecydował na kupno wariatora to do takiego skutera jakie rolki kupic (chodzi mi o wage) i czy musze kupować też sprężynę czy bez niej się obejdzie??


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 7:13 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Kwi 09, 2009 11:04 am
Posty: 950
Miejscowość: Mazowieckie.
Pojazd: -
Rolki na prędkość to powyżej 5,5 g kupuj. Na przyspieszenie poniżej.

_________________
Zgodnie z zapisem Encyklopedii Britannica „Dawka śmiertelna wynosi 4 promile we krwi. Nie dotyczy Polaków i Rosjan”


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 7:21 pm 
Offline
Jestem Majstrem od Painta! ;]
Jestem Majstrem od Painta! ;]
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Sie 07, 2008 8:53 am
Posty: 277
Miejscowość: okolice Mińska Mazowieckiego
Pojazd: Romet Chart 210
Benzer Aston 50
Rolki bez wymiany wario na sportowy w tym przypadku nic nie dają.
A co do blokady wario w tym silniku jest na 100%.

_________________
BikePics
PolskaJazda


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 7:28 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Sie 20, 2007 6:54 pm
Posty: 1208
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Pojazd: Romet 50t-1
Jawa 350 TS
Audi 80 B3 1.8S
Ford Escort 1.6
Rozbieze wario to sie przekona czy ma czy nie ta tulejke dystansową. A co do blokady na module to jesli nie idzie kabelek do obudowy przekladni to raczej tego nie ma. Chodz moze sam w sobie modul jest blokadą? Hm.. najlepiej popytac uzytkowników tego modelu, albo poprostu poszukac na google .

_________________
Romet 50t-1
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/50,T-1/59332"

Jawa 350 TS
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Jaw ... port/84155"


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć osiągi w Romecie 747??
PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 7:42 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony

Rejestracja: Nie Sie 08, 2010 5:53 pm
Posty: 15
Pojazd: Romet 747
Co do rolek to oczywiście miałem na myśli również wariator:) a jeśli chodzi o blokade to zobacze i napisze zeby było wiadomo czy mam. Ogólnie to za całoł lpomoc dziękuje mam nadzieje ze będe mógł na was liczyc później:)


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Brak nowych postów Gdzie znajduja sie blokady w romecie zenicie??

DoMinator94

7

5323

Śro Paź 26, 2011 8:45 pm

melo999 Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO
[ Time : 0.068s | 20 Queries | GZIP : Off ]