Cytuj:
Do uszczelniania kolanka z cylkiem oraz z tłumikiem wg mnie najlepszy jest azbest.
Kolega chyba nie ma większego pojęcia o jednośladach. Dokładnie to chodzi tu o sznur azbestowy.
Cytuj:
Polecam też zmianę oleju(jeżeli mixola używasz), to wtedy odczujesz, że nie dymi tak mocno
Jeżeli silnik przez kilka tyś. km widział tylko mixol, to lepeij nie zmieniać oleju. Mixol to olej z dodatkiem popiołu. Jeśli już chcesz koniecznie z mieniać, to na taki. Nie kupuj oleju dodatkiem detergentu, bo w tym przypadku może to rozszczelnić silnik. (jeśli chodzi o popiół, tak czytałem na jakiś forum, tak samo z rozszczelnieniem). Jeśli mamy silnik świerzo po remoncie, to najlepszym rozwiązaniem (moim zdaniem) będzie olej wysokodetergentowy, np. Quaker State (48zł/l). Sam taki kupiłem do sima, słyszałem, że jest dosłownie świetny.
Jeżeli rdza na felgach nie jest zaawansowana, to zlikwiduj ognisko korozji drobnym papierem ściernym i posmaruj czymś tłustym. Jeśli felgi są całem w rdzy, to najtańszym i moim zdaniem najbardziej estetycznym rozwiązniem jest pomalowanie srebrzaką (oczywiście samej obręczy-trzeba rozebrać koło).
Cytuj:
Jaka żarówka do Rometa jest najlepsza? Mam dużo żarówek 12V 2-włóknowych. Niestety muszę wtedy zwiększyć obroty jak jadę na światłach.
Jak masz instalkę 6, to włóż 6 i miej jedną w zapasie. Z tyłu 12 może być 12, choć 6 też będzie ok.
Cytuj:
Jakie jest dokładne ciśnienie w oponach, osobne dla przedniego koła i tylnego? Wiem, że tylne koło powinno mieć większe ciśnienie.
U siebie w o200 mam z przodu 3, a ztyłu 5. Dużo trochę, ale co tam

.
Cytuj:
. Czy dobrym sposobem jest kupienie dwóch zębatek
Nie. Ciągłe przekładanie, ciągle brudne ręce, szybko niszczące się gwinty.
Jeśli chodzi o to, by motorek był małoawaryjny: "jak dbasz, tak masz". Oczywiście części powinny być dobrej jakości.