Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Śro Gru 12, 2018 6:11 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Założenie stacyjki od Simsona SR do S
PostWysłany: Śro Sty 28, 2009 9:18 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Mar 18, 2007 3:30 pm
Posty: 842
Miejscowość: Nakło
Pojazd: GOLF III TDI , Polonez Caro 1.4GLI,
Simson SR50, WSK 125, Chart, CZ Cross 250
Poniżej zamieszczam opis jak należy podłączyć kable, by stacyjka od Simsona SR poprawnie działała w Simsonie S:

Kabel Brązowy (31) – Podłączyć obojętnie gdzieś do masy w Simsonie
Kabel Brązowo- Biały(2) – Podłączyć do cewki WN do gniazda 1
Kabel Czarno-Niebieski (86) - Podłączyć do przełącznika zespolonego do kabla Czarno-Niebieskiego
Kabel Biało-Czarny(56) - Podłączyć do kabla Czarno- Białego idącego do przełącznika zespolonego i do kabla szarego idącego do tylnej lampy
Kabel Szaro-Czerwony(57a) – Podłączyć do podświetlania licznika
Kabel Czerwono- Biały(59) - Podłączyć do kabla idącego od iskrownika Czerwono-Białego
Kabel Czerwono-Zielony(30) - Podłączyć do ’’+’’ akumulatora
Kabel Czarny(15) - Podłączyć do niego Elbę (wtyk 59a), a jak ktoś nie ma Elby to podpiąć przerywacz i układ ładowania jaki ma (kabel który ładuje ’’ +’’ akumulatora). Tan kabel idący z stacyjki ma funkcje ze łączy się z akumulatorem na pozycji tylko 1 i 2.


Uwaga! Opis pochodzi z innego forum, jednak umieszczony tu za zgodą jego autora!

_________________
Simson SR50 PolskaJazda.pl


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Założenie stacyjki od Simsona SR do S
PostWysłany: Czw Sty 29, 2009 9:20 am 
Offline
IV stopień wtajemniczenia
IV stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Lut 03, 2008 12:43 pm
Posty: 277
Miejscowość: Jaksonek
Pojazd: Yamaha TZR 80
dawid529 napisał(a):
Chodzi mi o to czy stacyjke od Simsona SR50 Skutera załozy sie w Simsonie S51 w lewym deklu tak jak jest to oryginalnie?


Mi nie chodziło o opis jak podłaczyc te kable, tylko czy bedzie sie dało przełozyc w miejsce starej.

Ale dzieki napewno sie przyda, bo własnie mam zamiar kupic ta stacyjke od sr50 i przelozyc do s51

Opis pochodzi chyba z s*****y.net


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Założenie stacyjki od Simsona SR do S
PostWysłany: Czw Sty 29, 2009 10:49 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Mar 18, 2007 3:30 pm
Posty: 842
Miejscowość: Nakło
Pojazd: GOLF III TDI , Polonez Caro 1.4GLI,
Simson SR50, WSK 125, Chart, CZ Cross 250
Skąd opis pochodzi jest nie ważne, ważne jest to, że jego autor wyraził zgodę, by go tu umieścić.

Założyć się da na pewno, co najwyżej trzeba będzie w jakiś inny sposób ją zamontować, ale wszystko jest wykonalne na pewno bardzo łatwe. Stacyjkę z Simsona SR montuje się na dwie śrubki, które wkręca się z przodu, obok dziury na kluczyk. Trzeba by było pewnie wywiercić w deklu dwie dziurki w odpowiednim rozstawem tak, by pasowały do dziur w stacyjce i to jest cały montaż, nic więcej.

_________________
Simson SR50 PolskaJazda.pl


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Założenie stacyjki od Simsona SR do S
PostWysłany: Pią Sty 30, 2009 9:24 am 
Offline
IV stopień wtajemniczenia
IV stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Lut 03, 2008 12:43 pm
Posty: 277
Miejscowość: Jaksonek
Pojazd: Yamaha TZR 80
Mikolaj211 napisał(a):
Skąd opis pochodzi jest nie ważne, ważne jest to, że jego autor wyraził zgodę, by go tu umieścić.


Oczywiscie


Kurde nie chciał bym niszczyc dekla, ale jak juz kupie to przemysle to i w jakis inny sposob to zamontuje.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Założenie stacyjki od Simsona SR do S
PostWysłany: Pią Sty 30, 2009 12:44 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Mar 18, 2007 3:30 pm
Posty: 842
Miejscowość: Nakło
Pojazd: GOLF III TDI , Polonez Caro 1.4GLI,
Simson SR50, WSK 125, Chart, CZ Cross 250
Sposobów montażu jest bardzo dużo, można o jakimś mocnym kleju nawet pomyśleć.... A nie myślałeś, by dać stacyjkę przy kierownicy? Było y wygodniej...

_________________
Simson SR50 PolskaJazda.pl


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Założenie stacyjki od Simsona SR do S
PostWysłany: Pią Sty 30, 2009 7:04 pm 
Offline
IV stopień wtajemniczenia
IV stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Lut 03, 2008 12:43 pm
Posty: 277
Miejscowość: Jaksonek
Pojazd: Yamaha TZR 80
Tak, tez rozwazałem ta opcje ale troche z tym roboty jest i nie ladnie to wyglada.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Założenie stacyjki od Simsona SR do S
PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 6:03 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Sie 27, 2007 9:36 pm
Posty: 537
Miejscowość: Las ndk Oświęcimia
Pojazd: WSK Kobuz 175
Simson S51
Mam zamiar kupić taką stacyjkę czy na pewno wszystko działa jak należy? Bo nie chce kupić i żeby pieniądze poszły w błoto i mam kupić na 7 czy 8 kabli i prosiłbym o dokładne wytłumaczenie ostatniego punktu bo nie do końca go obczajam.

_________________
PJ CONSTANTINE
YOUTUBE PREZENTACJA SIMKA
BIKEPICS CONSTANTINE
Image
http://pl.20dollars2surf.com/?ref=318813


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Założenie stacyjki od Simsona SR do S
PostWysłany: Pon Lip 26, 2010 9:24 pm 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Lip 17, 2007 7:38 pm
Posty: 2231
Miejscowość: Oświecim-Gorzów
Pojazd: :
- VW Bora
- Husqvarna 125 SM
Mam osobiście tak zrobione i działa fajnie. Stacyjka przy kierownicy :D
7 a 8 Kabli różni się tym że ósmy jest od migania światłami :) Schemat też mam...

Mikolaj211 napisał(a):
Kabel Czarny(15) - Podłączyć do niego Elbę (wtyk 59a), a jak ktoś nie ma Elby to podpiąć przerywacz i układ ładowania jaki ma (kabel który ładuje ’’ +’’ akumulatora). Tan kabel idący z stacyjki ma funkcje ze łączy się z akumulatorem na pozycji tylko 1 i 2.

Też tego nie kminiłem. Chodzi o to że kabel czarny(15) idzie pod wtyk przy przerywaczu kierunkowskazów jak nie masz Elby.

http://img88.imageshack.us/img88/381/srdosyazimoo.png

_________________
https://www.bikepics.com/members/bebak/
saalutuj


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Brak nowych postów Zawieszenie Simsona w Ogarze 200 i 205 :D

[ Idź do stronyIdź do strony: 1, 2, 3, 4 ]

smyk

50

16960

Nie Sie 08, 2010 9:59 am

BEBAK Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Elektryczny obrotomierz do Simsona.

jawas_681

11

7943

Czw Lis 28, 2013 6:57 pm

jawas_681 Zobacz ostatni post

Brak nowych postów SWAP silnika simsona do charta.

ryhit

4

6451

Wto Gru 13, 2011 4:57 pm

Vesten Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Homologowana lampa CLEAR H4 do Simsona - co i jak

housemdt

11

14210

Nie Maj 10, 2015 9:24 am

Qrios Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO
[ Time : 0.187s | 22 Queries | GZIP : Off ]