Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Wto Paź 23, 2018 11:06 am

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Honda MT50 @ MT80 Problem z zaplonem
PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 7:17 pm 
Offline

Rejestracja: Czw Maj 15, 2008 6:50 pm
Posty: 3
Miejscowość: Vansbro
Swieca przestala dzialac wiec wymienilem na nowa (niestety nie 9 tylko 8 bo nie mieli dziewiatek ale nawet do trimowanego silnika powinna wystarczyc) Odpalal jak zawsze z pierwszego kopa, jezdzilem 4 godziny bez najmniejszego problemu, dziala swietnie...nastepnego dnia rano sprobowalem go odpalic...nic, jak martwy.
Wyciagnolem swiece...iskrzy slicznie, kompresje trzyma, gaznik przeczyszczony, nalewalem nawet troche benzyny do cilindra zeby sprawdzic czy ruszy...zero zaplonu. Jak kopie to swiatla sie swieca ale nie zapala. (przebieglem z nia tez jakis dobry kilometr probujac ja odpalic...nic!) Ta Honda to oczywiscie stary 50cm dwusow, rocznik kolo 90. W kablach ma troche burdel ale z tego co wiem to jesli swieca iskrzy i swiatla sie pala to raczej wszystko z nimi ok.

Prosze o jakas porade bo zarowno mi jak i koledze ktory mial ten motor przez 3 lata skonczyly sie pomysly.

Maszyna wyglada tak: Image
Jedzie jakies 80-90, pali duzo za duzo xD


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pią Maj 16, 2008 6:13 am 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Sie 31, 2006 7:51 pm
Posty: 2802
Miejscowość: Gdańsk
Pojazd: Ford Sierra 2.9 V6
Ford Sierra 2.0
Romet Ogar 200
ja bym zaczął od sprawdzania "elektryki zapłonowej" czyli moduł, cewka, kabel, itp ;)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pią Maj 16, 2008 11:17 am 
Offline
IV stopień wtajemniczenia
IV stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob Lip 07, 2007 10:48 pm
Posty: 331
Miejscowość: Jelcz-Laskowice
Pojazd: Ducati Dakarino 50, Romet pony M2
Mozliwe ze scielo klin na magnecie, ale skoro iskra jest to moze co innego sprawdz caly uklad zaplonowy

_________________
http://www.bikepics.com/members/11malina11/
Off Road...


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pią Maj 16, 2008 5:40 pm 
Offline

Rejestracja: Czw Maj 15, 2008 6:50 pm
Posty: 3
Miejscowość: Vansbro
Po dokladniejszych testach stwierdzam ze benzyna nie dochodzi do cylindra...a gaznik sprawdzalem (kranik tez), benzyna normalnie do niego chochodzi, dysza w gazniku tez sie rusza poprawnie, tylko w cylindrze sycho...brak mi juz pomyslow...


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pią Maj 16, 2008 6:58 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Lip 16, 2006 10:49 am
Posty: 5861
Miejscowość: Krotoszyn
Pojazd: Był :
Simson SR-50
Jawa 50 typ 23p
Jawa 50 Mustang
Romet Ogar 200 - 3 sztuki
Peugeot Trekker - 97r
Na samym końcu Piaggio Typhoon 2000 r.

Obecnie :
Ford Escort 1.6 16 V ;]
Keeway Matrix 2007 r.
Skoro w gaźnik leci benzyna to i na tłok powinna iść, sprawdź czy nie masz przecieków, możesz również regulować gaźnik tzn. zwiększyć dawkę benzyny.

_________________
UWAGA !! JEŻELI NIE CZYTASZ REGULAMINU POWITALNI, TO NIE PISZ SWOJEGO TEMATU BO I TAK CI GO USUNĘ ;]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob Maj 17, 2008 1:56 pm 
Offline

Rejestracja: Czw Maj 15, 2008 6:50 pm
Posty: 3
Miejscowość: Vansbro
Mysle ze mieliscie racje, to chyba uklad zapolonowy, sprawdzalem wszystko w silniku dwa razy...Ogladalem dokladniej swiece, raz jest osmolona i sucha a raz cala mokra...jak sie dluzej pokopie to sluchac wystrzal typowy dla popsutej swiecy (tylko ze sama swieca dziala swietnie)
No coz, bede niestety musial sciagnac magneto (ktore juz sprawdzalem, ale samego magneta nie sciagalem bo bylem pewnien ze beznyna nie dochodzi do tloka, pomijam juz fakt ze nie mam do tego odpowiednich narzedzi i pewnie troche mi to zajmie)
Napisze update jak tylko bede wiedzial cos wiecej.
Aha i dzieki serdeczne za wszystkie rady :)

[ Dodano: 18 Maj 2008, 22:29 ]
Niestety, magneta zdjac nie jestem w stanie, sama srobe odkrecilem ale magneta zdjac nie moge. Pochodzilem po znajomych i udalo mi sie zdobyc 4 sciagacze wszystkie byly za male, a taki duzy uniwersalny ktory zaczepia sie z tylu magneta niestety mogl sie zaczepic tylko z jednej strony...cholera, chyba w koncu oddam go do warsztatu. (tylko mieszkam za granica i bewnie policza sobie za to jakies 100-200zl...jesli nie wiecej)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Honda MT50 @ MT80 Problem z zaplonem
PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 8:37 pm 
Offline

Rejestracja: Pią Lip 30, 2010 8:29 pm
Posty: 1
Pojazd: honda mt 80s
ja mam honde mt80s kiedys mialem problem z zaplonem najpierw rozebralem motor z tatom i patrzelismy i wszystko bylo ok potem zaprowadzilem do mojego wuja mechanika i on wywnioskowal ze modul zaplonowy nawalil i powiedzial ze trzeba kupic nowy i najlepiej tuningowy podnosi troszke osiongi kupilismy i chodzi jak zyleta muj kolega terz ma honde tylko ze mtx 80r2 i jego jusz mial remont a muj nie a ma krucej nisz ja moje mt jest super


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Honda MT50 @ MT80 Problem z zaplonem
PostWysłany: Pią Gru 03, 2010 12:12 am 
Offline

Rejestracja: Pią Gru 03, 2010 12:05 am
Posty: 6
Miejscowość: woj.Opolskie
Pojazd: Honda MT 80 s
Ogar 900
WSK 125
Ja równiez mam problem ze swoją Hondą MT 80 S brakło mi paliwa zgasła a jak zrobiłem mieszankę to już nie chciała odpalić za nic w świecie sprawdzałem kompresje gaźnik nawet membranę przejrzałem, paliwo dochodziło iskra była że konia by zabiła, zmieniałem moduł zapłonowy ale nic to nie dało nawet z cewką zapłonowa się bawiłem bo miałem druga 6V ale nic dalej to samo. Aż od ponad 2 miesięcy stoi i się marnuje;/
Kto ma pomysł co może być a może mi klina ścięło? Czy to raczej mało prawdopodobne.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Honda MT50 @ MT80 Problem z zaplonem
PostWysłany: Czw Cze 12, 2014 11:35 am 
Offline

Rejestracja: Pią Gru 03, 2010 12:05 am
Posty: 6
Miejscowość: woj.Opolskie
Pojazd: Honda MT 80 s
Ogar 900
WSK 125
Jeśli ma ktoś problem z dostaniem uszczelniaczy na wał korbowy do silnika Honda mt5/ mt8 jestem w stanie ściągnąć z zagranicy i dużo taniej niż wołają sobie w ASO Honda. gg 819941


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Honda MT50 @ MT80 Problem z zaplonem
PostWysłany: Czw Cze 12, 2014 5:06 pm 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia

Rejestracja: Nie Cze 19, 2011 8:27 am
Posty: 1264
Miejscowość: Wałbrzych
Pojazd: Romet 50-t-1
Komar 2330
Romet CHART
Pony 50-m-2
Jawa 50 typ 20
4 lata, ładnie lokurva


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Brak nowych postów Problem z gaznikiem i zaplonem.

Zigus

8

1354

Śro Kwi 16, 2008 5:27 pm

Jacek-J129 Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Problem z zaplonem i magnetem wsk 125:(

ChartMefisto

2

999

Czw Lis 05, 2009 6:46 pm

ChartMefisto Zobacz ostatni post

Brak nowych postów [Ogar 200]Problem z zaplonem

Czoszu

4

884

Nie Sty 23, 2011 10:52 pm

Jacek-J129 Zobacz ostatni post

Brak nowych postów [ Honda] honda tact problem z rozrusznikiem

kewin

7

1725

Pon Mar 24, 2008 7:36 pm

kewin Zobacz ostatni post

Brak nowych postów chart z zaplonem od komara

bocian1994

14

1845

Śro Mar 17, 2010 6:42 pm

bigsoft Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 6 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO
[ Time : 0.067s | 21 Queries | GZIP : Off ]