Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Sob Sie 02, 2014 1:22 am

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Kingway Chopper] Jak odblokować
PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 11:28 am 
Offline
VIP
VIP

Rejestracja: Śro Kwi 16, 2008 1:14 pm
Posty: 955
Miejscowość: Waganiec [CAL]
Pojazd: BMW e39 530i '02
Opel Astra GSI '94
Romet Ogar 200 '87
Zbierając informacje na naszym i innych forach stworzyłem poradnik od odblokować Kingway-a chopper-a.
Blokady :
1.Moduł zapłonowy; Motorek nie kręci się więcej niż 5500obr/min (mniejszy okrągły to przerywacz kierunkowskazów!!).
W modelu do 2006r Należy przeciąć biało-czerwony kabelek wychodzący z modułu pod siedzeniem kierowcy.
W modelu do 2007r Należy kupić nowy odblokowany moduł (najlepiej kupić jakiś lepszy, a nie jakieś Guw*o z allegro
za 20-30zł).
W modelu 2008r Moduł nie był blokowany.
2.Króciec ssący; Ogranicza dopływ mieszanki paliwowo- powietrznej do cylindra
Należy go rozpiłować do rozmiaru gaźnika i Cylindra (widziałem przypadek zwężonego króćca z obu stron) rozwiercamy do 15mm lub kupujemy Króciec od nowego modelu (2008r.) który ma 21mm.
3.Gaźnik;
można go minimalnie rozwiercić, Zmienić dysze i iglice lub Kupić gaźnik 21mm (ale to raczej pod zestawy 72-80ccm).
4.Zawirowywacz spalin;
To jet to urządzenie przy kolanku należy je wyciąć i zaspawać dziurę.
5.Tłumik; blokada występuje we wszystkich modelach. (ta modyfikacja znacznie poprawia dźwięk)
Należy wywalić tą blaszkę na końcu aby wylot był jak największy, w blaszce na głębokości ok15cm jest 2 blaszka wystarczy zrobić w niej 4-5 dziurek długim wiertłem. (Blacha jest bardzo twarda).
Modyfikacje :
1.Filtr stożkowy; Należny to wymienić bo oryginalny i tak się urwie.
2 Zębatka; (Przednia)
Mniejsza - lepsze przyspieszenie, mniejszy V-max
Większa - lepszy V-max, gorsze przyspieszenie
3.Zestaw 72-80ccm;
Po zmianie cylindra na większy, wyczuwalna jest różnica, moto ma więcej siły na 4-ce, (wkręca się na wyższe obroty)
4.Tylne zawieszenie; motorek nie przyciera tłumikiem o ziemię jadąc w 2 osoby.
Najlepiej kupić wzmocnione/usztywnione (w modelu 2008 amortyzatory były wzmocnione lecz ja znalazłem jeszcze lepsze w moim serwisie :) ) lub można zamontować amortyzatory od Hondy Rebel

Życzę miłej zabawy przy zdejmowaniu blokad w waszych chopperkach :)

Edit 15.09.2011r.

Opis pasuje pod Ogara 900, Zumico gr500 i inne z chińskim 4-biegowym silnikiem.

_________________
Image


Ostatnio edytowany przez Lukaaas Czw Wrz 15, 2011 10:21 am, edytowano w sumie 6 razy

Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak Odblokowąc Kingway Chopper
PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 5:48 pm 
Offline
II stopień wtajemniczenia
II stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Gru 31, 2008 11:21 am
Posty: 91
Miejscowość: Szprotawa
Pojazd: Romet Ogar 205
MZ ETZ 251
Volkswagen Golf mk4
mój brat tym jeździ. Zawirowywacz spalin osobiscie mu zatkałem śrubą :D Ale nie wiedziałem ze to blokada. Zapchałem tą rurke bo wydaje ładniejszy dzwięk :)

_________________
Romet Ogar 205 - Remont ||||||10%
...::: Ryk Silnika To Moja Muzyka :::...


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak Odblokowąc Kingway Chopper
PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 6:54 pm 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Cze 03, 2007 12:53 pm
Posty: 440
Miejscowość: Grudziądz
Pojazd: Honda Prelude III 2.0 EX
Dobra robota.

lukaaas93 napisał(a):
2 Zębatka;
Mniejsza - lepsze przyspieszenie, mniejszy V-max
Większa - lepszy V-max, gorsze przyspieszenie


Napisz może że tylna zebatka bo może ktoś nie wiedzieć ;)

_________________
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/323/106034


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak Odblokować Kingway Chopper
PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 7:54 pm 
Offline
Loża Szyderców
Loża Szyderców
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Sie 04, 2006 10:40 pm
Posty: 2661
Miejscowość: Jaworzno
Pojazd: Ogar 200
Audi A3 8L 1.9 TDI ASV '00
Raczej przednia.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak Odblokować Kingway Chopper
PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 8:05 pm 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Cze 03, 2007 12:53 pm
Posty: 440
Miejscowość: Grudziądz
Pojazd: Honda Prelude III 2.0 EX
Olo

Sory pomyłka, przednia :)

_________________
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/323/106034


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak Odblokować Kingway Chopper
PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 9:49 pm 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Mar 10, 2009 8:37 pm
Posty: 18
Miejscowość: Tgb
Pojazd: Yamaha DT 80
spoko opis <spoko> ale to tez dotyczy kinroada choppera 50?? bo wedlug mnie to ten sam silnik jest ...


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak Odblokować Kingway Chopper
PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 10:13 pm 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Cze 03, 2007 12:53 pm
Posty: 440
Miejscowość: Grudziądz
Pojazd: Honda Prelude III 2.0 EX
arturkosa

Jak najbardziej. Dotyczy to wszystkich chińskich chopperów, i po częsci np. ogara 900 :)

_________________
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/323/106034


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Jak Odblokować Kingway Chopper
PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 6:46 am 
Offline
niewtajemniczony
niewtajemniczony
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Mar 10, 2009 8:37 pm
Posty: 18
Miejscowość: Tgb
Pojazd: Yamaha DT 80
Dziękuje <spoko>

---- Połączono -----

http://allegro.pl/item572051697_wieksza ... er_4t.html Co sądzicie o tym module ?? moze byc...


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: [Kingway Chopper] Jak odblokować
PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 5:38 pm 
Offline
VIP
VIP

Rejestracja: Śro Kwi 16, 2008 1:14 pm
Posty: 955
Miejscowość: Waganiec [CAL]
Pojazd: BMW e39 530i '02
Opel Astra GSI '94
Romet Ogar 200 '87
Ten moduł nie będzie pasował !! Zobacz jaki masz, ale na 99% nie pasuje

_________________
Image


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [Kingway Chopper] Jak odblokować
PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 9:07 pm 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Cze 03, 2007 12:53 pm
Posty: 440
Miejscowość: Grudziądz
Pojazd: Honda Prelude III 2.0 EX
Ten moduł na pewno nie bedzie pasował, tak jak juz pisał to lukaaas93


Ale ten ->
Kod:
http://allegro.pl/item574261879_modul_zaplonowy_odblokowany_king_los_jolly_atv.html
jak najbardziej ;)

_________________
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/323/106034


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: [Kingway Chopper] Jak odblokować
PostWysłany: Nie Kwi 12, 2009 9:16 am 
Offline
VI stopień wtajemniczenia
VI stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Czw Kwi 09, 2009 11:04 am
Posty: 950
Miejscowość: Mazowieckie.
Pojazd: -
A np. w ogarze 900 można rozpiłowac króciec ssący i dac odblokowany moduł zapłonowy ??

_________________
Zgodnie z zapisem Encyklopedii Britannica „Dawka śmiertelna wynosi 4 promile we krwi. Nie dotyczy Polaków i Rosjan”


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: [Kingway Chopper] Jak odblokować
PostWysłany: Śro Kwi 15, 2009 8:20 pm 
Offline
VIP
VIP

Rejestracja: Śro Kwi 16, 2008 1:14 pm
Posty: 955
Miejscowość: Waganiec [CAL]
Pojazd: BMW e39 530i '02
Opel Astra GSI '94
Romet Ogar 200 '87
Ogar 900 ma dokładnie ten sam silnik na licencji HONDY Dax.

_________________
Image


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [Kingway Chopper] Jak odblokować
PostWysłany: Sob Kwi 25, 2009 1:08 pm 
Offline

Rejestracja: Sob Kwi 25, 2009 1:06 pm
Posty: 2
Pojazd: Kingway Chopper 50
Jeśli ja mam choppera z maja 2006r to muszę kupić nowy moduł czy wystarczy przeciąć ten kabelek ? Pls o odp :)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: [Kingway Chopper] Jak odblokować
PostWysłany: Śro Kwi 29, 2009 6:58 am 
Offline
VIP
VIP

Rejestracja: Śro Kwi 16, 2008 1:14 pm
Posty: 955
Miejscowość: Waganiec [CAL]
Pojazd: BMW e39 530i '02
Opel Astra GSI '94
Romet Ogar 200 '87
Pod Koniec 2006 wyszedł model z nowym modułem, Ale prawdo podobnie trzeba przeciąć kabelek.

_________________
Image


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [Kingway Chopper] Jak odblokować
PostWysłany: Śro Kwi 29, 2009 1:57 pm 
Offline

Rejestracja: Sob Kwi 25, 2009 1:06 pm
Posty: 2
Pojazd: Kingway Chopper 50
Sprawdziłem i nie mam biało-czerwonego kabelka.... Na szczęście mam kasę to sobie kupię nowy moduł <spoko>


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów. [Kingway Chopper 50 XT50Q] Blokady

[ Idź do stronyIdź do strony: 1 ... 4, 5, 6 ]

Lukaaas

86

24979

Pią Sty 23, 2009 11:40 pm

Jacek-J129 Zobacz ostatni post

Brak nowych postów [Kingway Chopper Leike] gaśnie

smokee69

11

2118

Sob Lut 28, 2009 1:56 pm

Lukaaas Zobacz ostatni post

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów. [Kingway chopper (Łoś)] ile poleci na cylindrze 125ccm??

[ Idź do stronyIdź do strony: 1, 2 ]

Lukaaas

16

6422

Wto Gru 23, 2008 10:38 am

sibir92 Zobacz ostatni post

Brak nowych postów [Kingway Chopper] pięcio biegowa skrzynia

oktas19

3

1276

Nie Kwi 19, 2009 7:22 pm

oktas19 Zobacz ostatni post

Brak nowych postów [Kingway Chopper 50 XT50Q]---> Amortyzatory tylne i V max

danielrd

10

2737

Śro Lip 28, 2010 10:15 am

danielrd Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO