Forum motoryzacyjne motokirc.pl

Motorowery, motocykle, skutery, samochody...
Witaj Drogi Gościu!

Zapraszamy do logowania lub rejestracji

Obecny czas: Nie Lip 12, 2020 8:21 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)




Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [chart] Problem z odpalaniem na zimnym - bing
PostWysłany: Pon Sty 11, 2010 9:13 pm 
Offline
V stopień wtajemniczenia
V stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Wrz 27, 2009 10:00 pm
Posty: 476
Miejscowość: Częstochowa
Pojazd: Romet Chart 210 88'
Romet Pony 50M2 87'
Jawa 50 typ 23 80'
Polski Fiat 126p 77' & 81'
FSO Polonez Caro 1.4 16v 95'&97', 1.6 GLI 96'
Witam.
Posiadam charta po remoncie silnika, zamontowany mam oryginalny gaźnik bing (14mm przelotu).
Otóż sprawa jest taka, są problemy z odpalaniem na zimnym - silnik przed rozruchem nie dostaje paliwa do cylindra i odpala dopiero gdy przeleję go zatapiakiem pływaka (sam pływak jest ok), kopnę dwa razy z manetką gazu do oporu i wyłączonym zapłonem, a następnie na włączonym zapłonie odpala (oczywiście włączam ssanie przed oficjalnym rozruchem).
Jednakże wydaje mi się to trochę uciążliwe, myślałem że dostaje za mało paliwa - ustawiłem iglicę na drugim rowku od góry, no niby trochę lepiej. Dodam że przed remontem było to samo.
Zapłon mam ok, iskra perfekcyjna, na lekko ciepłym nawet pali z kilku ząbków...
Czy może mieć to związek z niskimi temperaturami - motorower stoi w garażu, ale blaszanym, nie ocieplanym, w którym jest równie zimno jak na dworze - w moim wypadku przy polach - niższa temperatura niż np w mieście.

Czy wraz z nadejściem wyższych temperatur problem zniknie i motorower zacznie normalnie odpalać? Czy to taka normalna procedura odpalania charta?


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: [chart] Problem z odpalaniem na zimnym - bing
PostWysłany: Pon Sty 11, 2010 9:28 pm 
hmmm wiesz co moze to głupie ale mam podobnie w zime wydaje mi sie ze słabsza kompresja jest
poniewaz tłok sie kurczy w zimnie ale moge sie mylic


Góra
  
 
 Temat postu: Re: [chart] Problem z odpalaniem na zimnym - bing
PostWysłany: Pon Sty 11, 2010 9:40 pm 
Offline
V stopień wtajemniczenia
V stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Wrz 27, 2009 10:00 pm
Posty: 476
Miejscowość: Częstochowa
Pojazd: Romet Chart 210 88'
Romet Pony 50M2 87'
Jawa 50 typ 23 80'
Polski Fiat 126p 77' & 81'
FSO Polonez Caro 1.4 16v 95'&97', 1.6 GLI 96'
dopiero co po szlifie jest, a tulej kurczy się razem z tłokiem wiec raczej nie to ;)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: [chart] Problem z odpalaniem na zimnym - bing
PostWysłany: Pon Sty 11, 2010 9:46 pm 
Offline
V stopień wtajemniczenia
V stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Wrz 27, 2009 10:00 pm
Posty: 476
Miejscowość: Częstochowa
Pojazd: Romet Chart 210 88'
Romet Pony 50M2 87'
Jawa 50 typ 23 80'
Polski Fiat 126p 77' & 81'
FSO Polonez Caro 1.4 16v 95'&97', 1.6 GLI 96'
McCoob napisał(a):
Tłok się kurczy <rotfl>

Ja mam to samo w zimę ;] Na wyłączonym kopnę z 3 razy, ssanie, włączam zapłon i bez dodawania gazu odpala i pyrka ;)

No dokładnie tak samo mam, potem już bez dodania gazu odpali.
W lato to ustąpi i się unormuje ?


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: [chart] Problem z odpalaniem na zimnym - bing
PostWysłany: Pon Sty 11, 2010 10:06 pm 
Offline
V stopień wtajemniczenia
V stopień wtajemniczenia
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Wrz 27, 2009 10:00 pm
Posty: 476
Miejscowość: Częstochowa
Pojazd: Romet Chart 210 88'
Romet Pony 50M2 87'
Jawa 50 typ 23 80'
Polski Fiat 126p 77' & 81'
FSO Polonez Caro 1.4 16v 95'&97', 1.6 GLI 96'
Piwo dla Pana powyżej i temat do zamknięcia. Dziękuję za pomoc!


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Wyświetleń   Ostatni post 
Brak nowych postów [ Romet Chart 210] problem z odpalaniem

HellBitch

4

1141

Sob Kwi 05, 2008 9:44 am

HellBitch Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Problem z gaźnikiem Bing-chart

Qrios

3

1829

Pią Lip 05, 2013 9:10 pm

Dzika Zobacz ostatni post

Brak nowych postów [ Romet Chart 210] Problem z gażnikiem bing 1/14/206

Mateusz529

0

1056

Czw Lis 08, 2007 5:33 pm

Mateusz529 Zobacz ostatni post

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów. chart 210 problem z odpalaniem a jak juz odpali to sie"dusi"

dudas

11

1444

Pią Lip 31, 2009 6:41 pm

MVVS Zobacz ostatni post

Brak nowych postów Dysza-Bing 1/14/206 Chart

witek2874

1

780

Sob Maj 14, 2011 9:40 am

reso Zobacz ostatni post

 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 14 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Moje Moto


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO
[ Time : 0.052s | 23 Queries | GZIP : Off ]